Максим Галкін публічно посварився з Роднянським через українізацію Одеси

Відомий режисер та продюсер Олександр Роднянський та російський гуморист Максим Галкін, який засудив вторгнення Росії в Україні, публічно поскандалили в мережі. Причиною сварки стало перейменування вулиць в Одесі. Перший проти зміни назв, а другий виступив за українізацію міста в котрому провів частину свого дитинства. зазначають Патріоти України.

Словесна перепалка між знаменитостями виникла у коментарях під дописом Роднянського в Instagram. Режисер вирішив прокоментувати перейменування вулиць в Одесі, які названі на честь російських письменників Олександра Пушкіна, Івана Буніна, Василя Жуковського та інших.

На його думку, такі назви вулиць вже давно стали частиною Одеси та України, тому він проти перейменування.

"Нагадаю абеткові істини. Одеса всесвітньо відома завдяки своїм уродженцям – видатним письменникам та знаменитим книгам про місто. Унікальна одеська література, одеське кіно – це невід'ємна частина багатонаціональної культури України. Може, не варто розколювати українське суспільство? Чи не варто стикати людей? Чи може сенс припинити мовні та культурні дискусії та об'єднатися для боротьби з агресором?" – зазначив Олександр.

Усіх підписників, які не погодилися з думками Роднянського, він назвав "нещасними та неосвіченими". Режисер переконаний, що українців нібито повинні вшанувати памʼять, зокрема, Пушкіна, тому що він писав про Одесу.

Олександр Роднянський / Скріншот Instagram

На скандальний допис продюсера відреагував Галкін. Він порадив Роднянському залишити право на перейменування вулиць одеситам. Варто зазначити, що сам комік в юності жив і навчався в Одесі, тому в нього багато теплих спогадів з цього міста.

"Не переймайтеся, Одеса сама вирішить. Думаю, ви чудово знаєте, що культура від перейменування вулиць не вмирає. Культура залежить від сім'ї, освіти, а вибір письменника, поета залежить від часу. Від того, що серце просить. Серце українців просить зараз скоріше поезію прекрасної Ліни Костенко, ніж мною улюбленого Пушкіна. І мені Ліна Костенко зараз теж ближча. Якщо українці хочуть розмежування з культурою імперії та вибудовування власних національних орієнтирів, це їхнє право. Ні Пушкіна, ні вулицю, ні українців я через це не любитиму менше", – запевнив гуморист.

У відповідь на слова Галкіна Олександр зазначив, що хвилюється за майбутнє України, де нібито "навʼязують культурні війни". Він додав, що не потрібно Росії приписувати усіх діячів культури, які відомі в Одесі. Ба більше, Роднянський каже, що їх варто залучити до "єдиної потужної багатонаціональної української культури".

У когось зламався прибутковий бізнес: У США ураган виніс на пляж кокаїн на мільйон доларів

середа, 7 серпень 2024, 10:00

В американському штаті Флорида ураган виніс на пляж десятки пакунків з кокаїном. Їх знайшов відпочивальник, якому пакети видалися підозрілими, повідомляє Bild, передають Патріоти України. Поліцейські, що прибули на виклик, виявили у пакунках кокаїн на ...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...