"Масштаби колосальні. Горіли десятки гектарів лісу": Бійці 93-ї ОМБр "Холодний Яр" показали пожежі на Луганщині (відео)

Бійці 93-ї ОМБр "Холодний Яр" опублікували відеозапис, на якому зафіксовані лісові пожежі на Луганщині. Запис зроблено за допомогою безпілотника та опубліковано на сторінці бригади в соцмережі, передають Патріоти України.

"Це вчорашнє відео лісової пожежі на Луганщині, зняте з безпілотника. Ви самі можете оцінити його масштаби. Вони колосальні. Горіли десятки гектарів лісу! Зараз пожежу локалізовано. Техніка і особовий склад ЗСУ, Нацгвардії, ДСНС день і ніч боролися з вогнем, щоб не дати йому поширитися", - йдеться в коментарі до відео.

Пожежа почалася вранці 7 липня. У районі селищ Вовче і Смолянинове Новоайдарського району пожежа охопила близько 85 га, відбулася евакуація місцевих жителів. Також проводилася ліквідація пожежі неподалік с. Капітанове Новоайдарського району на території Капітанівського лісництва, площа якого становить близько 40 га.

Унаслідок пожеж загинуло 6 осіб. На нараді під керівництвом президента Зеленського було ухвалено рішення, що для гасіння пожеж будуть залучатися сили Національної гвардії та ЗСУ. Голова Луганської ОДА Гайдай не відкидає, що пожежі виникли внаслідок підпалів.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...