Медикам вже очевидно: Яка їжа прискорює розвиток раку

Олія першого віджиму навряд чи робить смажене менш шкідливим.

Вчені з'ясували, що продукти, смажені на рослинній олії, стимулюють розвиток запальних захворювань кишечника і раку товстої кишки. Дослідження про це фахівців Массачусетського університету опубліковано у виданні Medical Xpress, передають Патріоти України.

Вплив продуктів на запальні процеси в кишечнику вивчався на гризунах. Їм давали рослинне масло популярної в США марки, на якій смажили фалафель. Ще одна група мишей споживала їжу з олією холодного віджиму.

Було відмічено, що смажена їжа дійсно підсилює запальні процеси товстої кишки та вкидає токсичні продукти в кров. "У Сполучених Штатах багато хворих людей все ще їдять у фастфудах і споживають смажену їжу. Якщо у когось запальне захворювання кишечника або рак товстої кишки, але вони продовжують їсти таку їжу, існує ймовірність, що це зробить захворювання ще більш агресивними. Таким пацієнтам слід їсти менше смаженої їжі", - заявив один з авторів роботи Гудонг Чжан.

Регіональна кухня кидає виклик за первісність загальнонаціональній: "Тушений гурок" визнано надбанням нематеріальної культурної спадщини Чернігівщини

субота, 13 вересень 2025, 18:26

Сіверщина, як і більшість історичних земель. України впродовж століть напрацювала притаманні саме тутешнім мешканцям рецепти загальнонаціональних страв, як той же борщ. Однак при цьому ще має смоколики, які придумали саме тут, або перед усім тут поширені

У серпні українці купили 5 тис. дизельних авто: Названо найпопулярніші нові та вживані моделі

субота, 13 вересень 2025, 17:58

У серпні автопарк України поповнили 5 тис. авто з дизельними двигунами. Це на 9% менше, ніж у липні. Про це повідомляє Укравтопром, передають Патріоти України. З них: 1,1 тис. од. нових (-9%) та 3,9 тис. од. вживаних, ввезених з-за кордону (-9%). Згідн...