Медикам вже очевидно: Яка їжа прискорює розвиток раку

Олія першого віджиму навряд чи робить смажене менш шкідливим.

Вчені з'ясували, що продукти, смажені на рослинній олії, стимулюють розвиток запальних захворювань кишечника і раку товстої кишки. Дослідження про це фахівців Массачусетського університету опубліковано у виданні Medical Xpress, передають Патріоти України.

Вплив продуктів на запальні процеси в кишечнику вивчався на гризунах. Їм давали рослинне масло популярної в США марки, на якій смажили фалафель. Ще одна група мишей споживала їжу з олією холодного віджиму.

Було відмічено, що смажена їжа дійсно підсилює запальні процеси товстої кишки та вкидає токсичні продукти в кров. "У Сполучених Штатах багато хворих людей все ще їдять у фастфудах і споживають смажену їжу. Якщо у когось запальне захворювання кишечника або рак товстої кишки, але вони продовжують їсти таку їжу, існує ймовірність, що це зробить захворювання ще більш агресивними. Таким пацієнтам слід їсти менше смаженої їжі", - заявив один з авторів роботи Гудонг Чжан.

Частина українців при виході на заслужений відпочинок отримає відразу 10 пенсій: Ось хто має таке право

п’ятниця, 9 травень 2025, 11:03

Пенсіонерам, які вже не працюють, Пенсійний фонд автоматично перераховує соціальні виплати після досягнення певного віку. Разом з тим частина людей може отримати при оформленні пенсії суттєву одноразову виплату, передають Патріоти України. Одноразова ф...

Науковці визначили терміни, коли на Землі закінчиться кисень

п’ятниця, 9 травень 2025, 10:07

Вчені попереджають, що через приблизно мільярд років Земля втратить атмосферний кисень — основну умову для існування складних форм життя, передають Патріоти України з посиланням на видання Sky at night magazine. Епоха кисню закінчиться раніше, ніж помр...