"Мені сказали, що вже не можна в Єгипет": Комаровський розвіяв міфи про "чорний грибок", який накрив Індію

Євген Комаровський записав нове відео, в якому поділився своєю думкою з приводу мукормікозу - грибкового захворювання, яке поширилося в Індії серед тих, хто перехворів Covid-19, передають Патріоти України.

Головний педіатр країни, як люблять називати Євгена Комаровського, розповів про мукормікоз на прохання підписників. Він дотримується принципів доказової медицини, тому його рекомендації носять універсальний характер.

Комаровський зізнався, що листи глядачів з проханням пояснити, що відбувається стали приводом для нового ефіру: «Сьогодні була остання крапля: хтось сказав мені, що не можна більше їздити в Єгипет, тому що там чорна пліснява».

Дійсно, каже він, існує великий відділ грибів — Зигоміцети, серед яких найчисленніші і добре вивчені — Мукорові гриби і їх представники мікроміцети — саме ті, які утворюють цвіль. Їх спори здатні контактувати зі шкірою, слизовими, їх можна вдихнути. Мукормікоз — це інфекція, якою можуть хворіти як тварини, так і люди, вона викликається грибами сімейства мукорові.

Комаровський зауважив, що: «Кожен з вас його (грибок) спостерігав, коли бачив, наприклад, зіпсований хліб». На думку лікаря, причина такого поширення захворюваності на цю інфекцію пов'язана з неконтрольованим прийомом кортикостероїдів, таких, як Дексаметазон і інші. «Їх призначають без показань при COVID-19, у великих дозах і на тривалий термін. Імунна система пригнічується і перестає боротися зі спорами грибів".

Інші фактори, що сприяють зараженню:

  1. Цукровий діабет, особливо 2-го типу і той, який не контролюється.
  2. Онкологічне захворювання, будь-який стан, коли знижена кількість еритроцитів.
  3. Дефіцит білків, коли люди голодують, що має місце в Індії.
  4. Високий рівень заліза — гемохроматоз.

В Індії сталося небезпечне поєднання багатьох чинників. «Якщо для вас ці показники є актуальними — тоді слід турбуватися», — каже Комаровський.

Профілактика захворювання:

  1. Не вживайте гормони, якщо вам їх не призначили.
  2. Якщо існують чинники, які можуть призвести до мукормікозу, потрібно їх нейтралізувати або контролювати.
  3. Не займайтеся роботою у городі на тлі прийому гормонів, працюйте в респіраторі, не контактуйте шкірою з грунтом.

«Це не смертельно, якщо своєчасно діагностовано і якщо є необхідні ліки», — зауважив лікар, але також звернув увагу, що ін'єкції, здатні протистояти захворюванню, коштують дорого. «Шанси на цю хворобу дуже невеликі у людини, яка має базову інформацію, ви її отримали — я дуже радий, робіть правильні висновки», — резюмує Комаровський.

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...