"Мені страшно уявити, що там могло статися": Сестра Рябчука, який розстріляв п’ятьох осіб у Дніпрі, вперше прокоментувала трагедію (відео)

Сестра "дніпровського стрільця" Артемія Рябчука Юлія повідомила, що поведінка брата з початком служби у військовій частині 3021 Нацгвардії України змінилася. Він розповідав, що там дуже суворі порядки, але при цьому не скаржився рідним на тиск, передають Патріоти України.

Однак дівчина припускає, що Рябчука все ж таки могли довести до того, що солдат-строковик взявся за зброю і розстріляв товаришів по службі. Про це Юлія розповіла в інтерв'ю колишньому народному депутату Ігорю Мосійчуку, яке було опубліковано на його YouTube-каналі.

За словами сестри стрільця, її братові не була властива жорстокість та жага помсти. Вона вважає, що до таких крайніх заходів хлопця міг підштовхнути "накопичувальний ефект" того, що відбувалося у в/ч 3021.

"Щось його допекло. Він не з тих, хто жорстоко мститься. Мені страшно уявити, що там могло статися, якщо він вирішив, що вбивство – це єдиний вихід", – сказала Юлія.

Жінка додала, що, перейшовши до цієї військової частини, Рябчук почав по-іншому спілкуватися і з нею, і зі своєю матір'ю. У листуванні він почав використовувати слова, яких раніше не було у його лексиконі. Окрім того, солдат просив у родичів гроші на ремонт мобільного телефону. Тепер, після всього, що сталося, у сім'ї припускають, що у Рябчука хтось міг відібрати гаджет та від його імені спілкуватися з матір'ю.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...