Мер Умані просить встановити КПП на в'їзді у місто для перевірки паломників-хасидів

Голова міста просить також тестувати на Covid-19 хасидів, які вже прибули в Умань.

Мер Умані Олександр Цебрій просить владу дозволити облаштувати КПП для контролю в'їзду в місто і тестувати на COVID-19 хасидів, які вже прибули до Умані. Про це він сказав в інтерв'ю, передають Патріоти України.

Цебрій вважає правильним протестувати на Covid-19 тих хасидів, які вже прибули до Умані. «Але це повинна робити відповідна комісія: там повинні бути представники поліції, лікарі, працівники муніципалітету. Тільки вони мають право проводити відповідні перевірки. Я б не хотів, щоб люди, можливо, провокатори, брали це питання під свій контроль», - сказав мер міста.

У ніч на 28 серпня група хасидів намагалася прорватися в Умань. Раніше повідомлялося, що 27 серпня вночі українські прикордонники в аеропорту Києва затримали близько 70 громадян Ізраїлю. Така ж ситуація з громадянами Ізраїлю і в аеропортах Запоріжжя й Одеси.

Назад у 1930-ті? У Росії запропонували повернути трудові табори

четвер, 2 травень 2024, 9:54

епутатка законодавчих зборів Томської області РФ Катерина Собканюк виступила із пропозицією повернути в Росії трудові табори. Вона вважає, що це може вирішити проблему нестачі робітників. . Зокрема, йдеться про ситуацію на будівництвах. Залучати до ро...

Під бронь не підпадає: Дмитро Коляденко розповів, чи готовий вступити до лав ЗСУ

четвер, 2 травень 2024, 9:39

Відомий український шоумен і співак Дмитро Коляденко зізнався, чи піде він служити, якщо йому прийде повістка. Під час телемарафону Єдині новини Дмитро Коляденко зізнався, що перебуває на військовому обліку. Він підкреслив, що якщо отримає повістку, то...