Місцеві усе знали, але боялися "барона": Українця врятували після п'яти років рабства в Росії (фото)

П'ять років тому 37-річний Сергій опинився в місті Опочка, де намагався знайти роботу і зустрів чоловіка, який запропонував роботу по господарству в будинку за хорошу плату.

Сергій Кравченко. Фото: Фейсбук.

Українець Сергій Кравченко п'ять років перебував у рабстві в Опочці Псковської області. Він є уродженцем Дніпропетровської області і часто їздив у Росію на заробітки, але одного разу він попався в руки Артура Козловського, якого називають "циганським бароном". В результаті у чоловіка забрали документи і зробили трудовим рабом. Про це повідомляє громадська організація "Альтернатива", яка допомогла врятувати українця, на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Кожен раз, коли він намагався тікати, його повертали назад і били. Місцеві жителі знали, що Сергія тримають у рабстві, але нічого не робили, тому що боялися 50-річного Артура Козловського. Швидше за все, у нього є зв'язки з місцевою поліцією.

Сергій часто бачив, як до цього "барона" приїжджали у гості місцевий прокурор і співробітник карного розшуку. Вони разом випивали і чудово знали про те, що Сергія тримають у рабстві. Він просив кілька разів допомоги у сусідів, але ніхто йому не допоміг.

Одного разу, коли Сергій здійснив чергову спробу втечі, його схопили, вивезли в ліс і побили. При цьому дочка "барона" знімала на відео, як брат і батько знущаються з Сергія. Ще один його неповнолітній син спокійно роз'їжджає на машині, яку подарував йому батько. Будинок Артура Козловського сильно відрізняється від всіх будинків на цій вулиці.

Також Сергій розповідав, що одного разу, коли його змусили мити машину, він побачив два великих пакета з якимось порошком, заховані під сидінням. Зараз громадська організація займається відновленням документів українця.

В інтерв'ю "Північ.Реалії" Сергій розповів, що спочатку Козловський обіцяв платити 10 тисяч рублів (3 825 гривень) на місяць, а також надавати їжу та житло. Але в підсумку іноді давав тільки 50 рублів (19 гривень) на сигарети і погану їжу.

За ці гроші Сергій убирався у дворі, відповідав за худобу, святкові шашлики і працював швейцаром. Так само йому потрібно було відкривати ворота ночами: приїздили з гулянь діти і гості сім'ї. Кравченко прожив в кочегарці у Козловського п'ять років і знову зважився бігти, коли зрозумів, що більше так не може. Йому допомогли мешканці сусіднього району, які зв'язалися з організацією "Альтернатива".

Джерело: РБК-Україна

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...