Міжпланетна Starship Ілона Маска зазнала невдачі під час випробувань

Статичні вогневі випробування прототипу ракети SpaceX Starship SN8 пройшли невдало, повідомляють Патріоти України з посиланням на портал space.com. За даними видання, фахівці втратили контроль над гідравлічною системою.

Випробування Starship SN8 пройшли на космодромі в техаської селі Бока-Чіка. Статистичні вогневі тести передбачали запалювання двигуна без запуску ракети. Після перевірки у Starship виявили розплавлені деталі. В результаті SpaceX втратила контроль над ракетою.

При цьому хороші результати показав запобіжний клапан ракети. Завдяки йому підвищений через несправність тиск всередині апарату знизився, що дозволило уникнути вибуху в носовій частині Starship.

Пізніше глава компанії Ілон Маск написав в Twitter, що причину неполадки встановити поки не вдалося. Згідно із задумом Маска, в майбутньому Starship зможе доставляти вантажі на Місяць і Марс, а потім повертатися на Землю.

"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...