Мобілізація триває: У яких випадках повістка може вважатися недійсною і чи можна відмовитися від неї

В Україні повістка, яка не заповнена правильно, може бути визнана недійсною. Проте юристи зазначають: незначна помилка не є поважною причиною відмови від отримання повістки чи неприбуття до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки в розумінні вимог закону, передають Патріоти України.

OBOZ.UA нагадує, що в повістці мають бути прописані: прізвище, ім'я та по батькові військовозобов'язаного; адреса реєстрації чи місце фактичного проживання; дата, час й адреса військкомату, куди має з'явитися українець; номер і дата розпорядження ТЦК та СП про необхідність явки; дата видачі та підпис особи, яка видала повістку; мокра печатка. Також у повістки має бути номер і вказано посаду керівника районного або місцевого ТЦК та СП / органу Служби безпеки, підрозділу Служби зовнішньої розвідки / виконавчого органу сільської, селищної чи міської ради.

Українські адвокати пояснюють, що для відмови в отриманні повістки призовник повинен мати конкретні й поважні причини, серед яких:

– якщо в документі вказані неправильні дані одержувача (повістка може бути адресована комусь іншому);

– повістку вручає не уповноважена на це особа;

– немає печатки / підпису комісара ТЦК та СП.

Якщо ви через ці помилки відмовляєтесь підписати документ про вручення, співробітник військкомату повинен скласти акт про відмову від отримання повістки у присутності свідків.

Падала, але вставала: 98-річна українка самотужки втекла з окупованої території (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 19:30

98-річна жінка пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного. Поліцейські із загону «Білі янголи» спільно з військовими доставили її в пункт допомоги. Про це розповіли у Головному управлінні Нацполіції в Донецькій області, передають Патріоти України. Л...

Новий закон щодо мобілізації в Україні: Чи заберуть житло та авто через неявку до ТЦК

понеділок, 29 квітень 2024, 18:58

Напередодні набуття чинності нового закону, де йдеться про мобілізацію по-новому, серед юристів розпочались дискусії про те, чи стане, наприклад, несплачений штраф приводом для арешту та подальшого продажу з аукціону майна ухилянта, передають Патріоти ...