Мобілізація в Україні у вересні: Хто отримає повістки та кого можуть призвати тільки добровільно

В Україні продовжили дію загальної мобілізації, тож певні категорії громадян отримуватимуть повістки від Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК). Про те, кому загрожує призов у вересні 2023 році, йдеться у матеріалі "Телеграф", передають Патріоти України.

Мобілізації підлягають військовозобов’язані та резервісти віком 18-60 років. Проте, за законом, українці віком до 27 років не можуть бути призвані на військову службу примусово, якщо не проходили раніше строкову.

У ЗМІ підкреслили, що у травні цього року Верховна Рада знизила граничний призовний вік до 25 років. Однак президент Володимир Зеленський ще не підписав відповідний закон, тож він не набув чинності.

Громадяни віком 18-27 років можуть підписати контракт з Силами оборони добровільно.

Натомість повістки отримуватимуть:

  • особи, що визнані придатними до служби та мають військовий досвід;
  • українці віком від 28 до 60 років, придатні до служби;
  • чоловіки, яких визнали обмежено придатними до служби під час воєнного стану та непридатними у мирний час;
  • громадяни віком 18-60 років, що були зняті або виключені з військового обліку;
  • українці, яких визнали придатними або обмежено придатними під час воєнного стану.

Осіб з інвалідністю та чоловіків, що мають відстрочку за сімейним станом, можуть призвати в армію лише добровільно та за місцем проживання.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...