"Могла статися трагедія, нерви вщент": Дружину відомого українського композитора відкинуло вибуховою хвилею під час ракетної атаки РФ

Дружина відомого українського композитора, героя України Ігоря Поклада Світлана розповіла, що під час ракетної атаки РФ по Україні 15 лютого вони з чоловіком постраждали, передають Патріоти України.

Подружжя живе у Ворзелі, що на Київщині. Як розповіла обраниця композитора, тієї ночі вона проспала повітряну тривогу, хоча завжди за цим стежить. Світлана була дуже втомлена, тому не одразу почула тривогу:

"Зазвичай я стежу за попередженнями про зліт тих потвор,але вчора дуже стомилася, лягла і… проспала. Десь п’ята ранку. Спрацював мій "дзвіночок". Загроза в напрямку Ворзеля. От тут вже не жарти. Піднялася. І… пішла до вікна, яке відчинила ще вночі, бо не вистачало повітря, вирішила зачинити про всяк випадок .І тут…. Спочатку крихітне щось в небі, ніби місяць за хмарами, а потім…шалений вибух. Шалений! А небо червоне…І мене вдарило об раму, а потім відкинуло на ліжко. Знесло. Я встигла зрозуміти - вибухова хвиля", - розповіла Світлана Поклад у своєму Facebook.

За словами дружини композитора, після цього вона одразу відкрила підвал, кинула тривожні валізи, куртку, допомогла спуститися в укриття своєму 82-річному чоловіку:

"Мій прокол! Стовідсотковий! Бо…розслабилися…Шахєди трошки розслабили. А це балістика. І це було страшно неймовірно! А я це сприйняла спокійно аж до перших вибухів! Дуже себе виню в цьому! Дуже! Хоча знаю місце нагорі, де ще можна сховатися,там стільці постійно стоять,але в цьому випадку точно треба було негайно спускатися…" - сказала Світлана.

Дружина Ігоря Поклада також показала вирву від того вибуху в Бучанському районі, який вона бачила на власні очі.

Також дружина Ігоря Поклада наголосила, що неможна ігнорувати сигнали повітряної тривоги і додала, що ця ситуація стала для неї уроком:

"Для мене особисто сьогоднішній ранок був уроком. І попередженням - ніхто тебе не змушує, вирішуй сама. Вирішила,але запізно! Могла статися трагедія! Нерви вщент. Настрій відповідний. Страх минув. Щока в порядку, але висновки зроблені! Не дай вам Боже відчути на собі вибухову хвилю. Це дуже неприємно.І дуже небезпечно…" - зазначила Світлана Поклад.

Зазначимо, що на початку повномасштабної війни Ігор Поклад разом з дружиною два тижні просидів без світла, їжі та води у підвалі свого будинку в окупованому Ворзелі. На його подвірʼї у цей час стояло сім ворожих російських танків.

Ухилянт матимуть вибір між запливом через Тису та наверненням у "Свідки Єгови"? Верховний суд дав тлумачення, за яких умов можна відмовитися від мобілізації через релігійні переконання

четвер, 9 травень 2024, 0:55

Верховний суд назвав критерії, яким має відповідати військовозобов’язаний, щоб він мав змогу відмовитися від мобілізації через релігійні переконання. . Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на портал "Судова влада України". . Верховний суд сформ...

Ватники в Естонії розмахували прапором РФ з вікна авто, але далі щось пішло не так

середа, 8 травень 2024, 23:55

В Естонії поліція відкрила провадження стосовно трьох осіб, які розмахували прапором Росії з вікна автівки у місті Пярну. Двом з них призначили штраф. Про це повідомляє ERR, передають Патріоти України. Інцидент стався ввечері 24 квітня, близько 16:30 д...