Молодість - не завжди перевага? Офіцер НГУ розповів, чи впливає вік на виконання бойових завдань

Офіцер 13 бригади НГУ "Хартія" Євгеній Громадський з позивним "Гром" розповів, чи впливає вік на ефективність виконання бойових завдань на фронті. За його словами, в нього були випадки, коли двоє військових 55 років тримали позицію дві доби, в той час, як молоді хлопці були не готові, передають Патріоти України.

"Якщо ми беремо саме виконання завдань, то тут важливо, щоб колектив діяв як один механізм. Молодість вирішує на етапі підготовки до служби та на дистанції. В окремому завданні головне - розробити чіткий план й урахувати ризики для колективу, яким би не був їх середній вік. У мене були випадки, коли двоє військовослужбовців 55 років тримали дві доби позицію, запевнивши, що довіряють мені. Молоді ж хлопці водночас злякалися й відкотилися з передових позицій", - зазначив воїн.

На його думку, війну виграють не Сили спеціальних операцій, а звичайні чоловіки, які ще донедавна були цивільними. "Лінію фронту тримають ті, хто ще 3 роки тому продавали тобі хліб в магазині. Це не претензія до наших спеціальних сил, а реальність усіх воєн - їх просто менше, вони виконують специфічні завдання", - зауважив Громадський.

Також військовий наголосив, що хотів би змінити ставлення до особового складу. За його словами, є випадки, коли до мобілізованих ставляться, "як до дурнів". "Вибач, друже, але ці люди стали твоїми підлеглими, тому зроби так, щоб твої підлеглі стали якісними воїнами, навчи їх виконувати поставлені завдання максимально ефективно. Людину потрібно зацікавити, щоб вона навчалася. Допоки командир не почне цим займатися, розмови про те, що мене кинули на передок без підготовки, триватимуть. Солдату потрібно давати не 5 патронів на вогневому рубежі… Умовно, якщо дати солдату можливість вистріляти два магазини, щоб вона просто відчула як це, то ви побачите, як вона зміниться. Ти даси людині постріляти, даси їй базові знання з медицини, даси можливість покерувати дроном на тренажері й побачиш, що йому стане цікаво. Далі - справа техніки", - пояснив офіцер.

"Гром" розповів, що минув рік з того часу, як він перевівся з 92 бригади, однак йому досі пишуть підлеглі та дякують за те, чого військовий їх навчив. "Це так приємно, що словами не передати. Ще один важливий, один з найважливіших, напевно, аспект - це повага особового складу до тебе. Ти повинен розвиватися, щоб вони наслідували тебе в цьому й не відставали. Тоді вони поважатимуть тебе, а ти - їх. Кожен командир повинен з повагою та честю ставитися до підлеглих. Гляньте на Сили безпілотних систем (СБС). Вони зацікавлюють людей йти до них. Буде тобі й співбесіда, й практика на тренажерах, адже ти воїн, а не ресурс. Теж саме стосується й 3 окремої штурмової бригади - вони проводять вишкіл, який зацікавлює майбутніх воїнів", - поділився боєць.

Джерело: LB.ua

"Має знайти": Олександр Усик сказав, чого сьогодні найбільше бракує українському боксу

вівторок, 27 серпень 2024, 6:48

Абсолютний чемпіон світу в ексклюзивному інтерв'ю NV розповів про проблеми у вітчизняному спорті, передають Патріоти України. Зокрема, на питання чого сьогодні найбільше не вистачає українському боксу, Усик відповів так:. «Менеджерів. Бо саме якісний м...

Уряд затвердив ціни на газ до наступного року: Стало відомо, скільки платитимуть українці

вівторок, 27 серпень 2024, 6:44

Кабінет міністрів до 30 квітня 2025 року подовжив дію спецобов'язків щодо пільгового постачання газу підприємствам теплокомуненерго, побутовим споживачам, операторам газорозподільних систем та виробникам електроенергії. Уряд ухвалив таке рішення на зас...