Монстр-людожер з фільмів жахів: В Амазонії знайдено найбільшу у світі змію (відео)

На щастя для дослідника рептилія здається не була голодна

Найбільша змія у світі була знайдена в глибинах Амазонки, пише The Sun. Вона важить колосальні 200 кг, має довжину 8 метрів та голову розміром з людську. Цю північну зелену анаконду знайшов телеведучий, професор Фрік Вонк у віддаленій Бразилії.

Змія набагато більша за попередній найбільший відомий вид — сітчастого пітона, довжина якого складає в середньому шість метрів.

Досі в Амазонці було виявлено лише один вид зеленої анаконди, також званий гігантською анакондою. Північна зелена анаконда була опублікована у дослідженні у науковому журналі Diversity.

Нідерландський біолог, 40-річний професор Вонк був знятий на відео, плаваючи поряд із величезною анакондою.

Він сказав: "Разом із 14 іншими вченими з дев'яти країн ми виявили найбільший вид змій у світі – зелену анаконду. Як ми всі знаємо з фільмів та розповідей, гігантські змії — це насправді два різні види. Зелені анаконди, що мешкають на півночі свого ареалу в Південній Америці, мабуть, належать до зовсім іншого виду. Хоча на перший погляд вони мають майже однаковий вигляд, генетична різниця між ними становить величезні 5,5%. Для порівняння: люди та шимпанзе генетично відрізняються одне від одного всього на 2%".



Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...