Моторошна знахідка: У Канаді виявили братську могилу сотень дітей школи-інтернату

На території колишньої школи-інтернату у південній частині Британської Колумбії, що в Канаді, виявили братську могилу. Там знайшли останки 215 дітей, повідомляють Патріоти України з посиланням на Опікун

Похмуре відкриття поблизу міста Камлупс зробили представники групи корінних народів Tk'emlups te Secwepemc. Місце досліджували, використовуючи георадар.

Деякі останки належать дітям у віці 3 років, але причини та час їхньої смерті наразі невідомі. " У нас зараз є більше питань, ніж відповідей", – пояснив представник групи.

Дерев'яними кілками могли позначати місця поховань / Фото Canadian Press

Корінні народи протягом тривалого часу здогадувалися, що існують такі масові поховання учнів шкіл-інтернатів. Вони намагалися довести це десятиліття.

Що відомо про інтернат у Камлупс

Індійську школу-інтернат у Камлупс заснували у 1890 році під керівництвом Римсько-католицької церкви. Установу закрили у 1978 році.

Вона була частиною системи шкіл-інтернатів Канади, створених для насильницької асиміляції дітей з корінних народів. Їм, зокрема, забороняли говорити рідною мовою.

У цих установах лютували фізичне, емоційне і сексуальне насильство, так само як і примусова праця,
– мовиться у матеріалі Guardian.

Такі школи відвідували щонайменше 150 тисяч дітей. Згодом Комісія по встановленню істини й примирення описала це як "культуру геноциду" проти корінного населення Канади.

Жахливі умови для школярів

Інтернат не отримував достатнього фінансування від уряду. Джордж Мануель, який навчався там у 1920-х роках, зазначив: "Від кожного індіанського студента пахло голодом".

У тих же документах згадується й про те, що студенти страждали від спалахів кору, туберкульозу, грипу та інших інфекційних захворювань, чимало через це померли.

У повідомленні від 1935 року мовиться про епідемію кору. Мовляв, гуртожитки, у яких є 285 спальних місць, переповнені. Тому ізолювати пацієнтів та контактних осіб неможливо.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...