Моторошне попередження: Скривавлену голову повісили на в'їзді до села на Полтавщині (фото)

Окрім голови зі шкірою, у селі поблизу автобусних зупинок знайшли залишки ніг убитого оленя.

Браконьєри вивісили скривавлену голову молодого оленя зі шкірою. Фото: gazeta.ua.

На в'їзді до села Великий Тростянець Полтавського району виявили скривавлену голову молодого оленя зі шкірою. Про це повідомив місцевий мешканець Дмитро Геращенко, передають Патріоти України.

Зранку 17 липня Дмитро автомобілем їхав із села. Побачив знайомого біля дорожного вказівника. Зверху на знаку було начеплене щось криваве.

"Я зупинився, а вони показують на цей знак. На той час викликали поліцію. Я сфотографував, бо мене це вразило, і виклав у соцмережу. Там голова зі шкірою. Слідів крові не було. Скоріш за все, спеціально привезли, щоб повісити. Спеціалісти кажуть, це був молодий перспективний олень", - розповів Дмитро.

За словами прес-секретаря Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства Лілії Гнатенко, поблизу села Великий Тростянець розташовані мисливські угіддя товариства "Фенікс 2017". Подія сталася напередодні випуску в дику природу на території угідь завезених молодих муфлонів і оленів.

"Це, радше за все, браконьєри. Протестують, бо на мисливських угіддях господарюють і проводять все до ладу. Показують, що не дотримуватимуться правил. Єгерська служба нашого товариства чергувала до 3-ї ночі. Щоб підстрелити і розібрати оленя, потрібно півтори години. Але пострілів на нашій території не було. Думаю, тварину вбили в іншому місці, а на наші угіддя привезли як демонстрацію", - вважає заступник генерального директора, головний мисливствознавець товариства Петро Нос.

Окрім голови зі шкірою, у селі поблизу автобусних зупинок знайшли залишки ніг убитого оленя. Сезон полювання на самця оленя в Україні розпочнеться в серпні і триватиме до січня. На розсуд окремих мисливських господарств терміни можуть скоротити, але не збільшити. Дії, вчинені сьогодні в Полтавському районі, неприпустимі й підпадають під кваліфікацію браконьєрства, наголосила Лілія Гнатенко.

Джерело: Gazeta.ua

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...