Моторошний побічний ефект: У китайських лікарів, у котрих хвороба на COVID-19 протікала у важкій формі, шкіра потемніла до яскраво вираженого негроїдного кольору

ЗМІ поширили повідомлення, яке багатьом спочатку видалось фейком, чи то невдалим жартом – у двох китайських лікарів, що перехворіли на COVID-19 і одужали… шкіра обличчя потемніла настільки, що вони стали фактично темношкірими. Дивний феномен підтвердив китайський державний телеканал CCTV, зазначають Патріоти України. Потім інформація була поширена каналом Beijing TV.

Далі паралельні розслідування були зроблені британським виданнями Daily Mail, американські Аmerican reporte, New York Post, Metro reported.

Два лікарі із Центральної лікарні міста Вухань Йі Фан і Ху Вейфен активно працювали з інфікованими на COVID-19 з самого початку епідемії. Обоє підхопили коронавірус ще у січні приблизно в один і той же час – їх позитивні тести датуються 18 січня.

Що у Йі Фана, що у Ху Вейфена хвороба протікала у важкій формі – перший був приєднаний до апарату штучної підтримки життєдіяльності 45 днів, другий – 39 днів. Спочатку хворих доставили до легеневої лікарні у Вухані, а в подальшому перевели до відділення Чжунфа Сіньченга лікарні у Тонджі.

До обох лікарів застосовували методи інтенсивної терапії з використанням різних препаратів. За версією китайських медиків, які лікували і стежили за станом Йі Фана і Ху Вейфена, зміна кольору обличчя обох чоловіків пов’язана з побічним ефектом медикаментів, що застосовувалися при терапії (яких саме – не повідомляється.) – був порушений звичний гормональний баланс організму і погіршилася діяльність печінки.

Інша думка в експерт з інфекційних захворювань Університету Хуачжуна Суна Цзяньсиня. Він розказав, що під час боротьби з COVID 19 в інфікованих медиків були порушена діяльність певних органів. Зокрема, йдеться про печінку. В результаті наслідків коронавірусу, залізо із печінки потрапило в кровоносні судини, оскільки орган не працював належним чином. Високий рівень заліза в крові вплинув на пігментацію шкіри обох лікарів.

В той же час, фахівці сподіваються, що колір шкіри відновиться до природного стану, коли хворим можна буде відмінити інтенсивне лікування і відповідні препарати.


Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...