Мовний скандал із телеканалом "1+1": Українців здивувала нова заява продюсера

За словами Олени Єремєєвої, мова нібито не йшла про якісь упередження з боку каналу щодо української мови, а тільки про виробничі нюанси.
Олена Єремєєва. Фото: скріншот з відео.

Продюсер телеканалу "1+1" Олена Єремєєва заявила, що її слова про мовний скандал "були вирвані з контексту". Про це повідомляє "Телекритика", передають Патріоти України.

За словами Єремєєвої, мова не йшла про якісь упередження з боку каналу щодо української мови, а тільки про виробничі нюанси. "Навпаки, добре відомо, що телеканал "1+1" завжди підтримував розвиток україномовного контенту, першим запустив в праймі україномовні продукти і формував тренд на ринку ще до прийняття мовних квот. Ще кілька років тому було прецедентом серед каналів, коли ми знімали україномовний художній телевізійний продукт одними з перших - "Століття Якова", "Катерина", "Школа", "Дві матері", а зараз це вже стає звичним. Цього року ми плануємо збільшити кількість україномовних продуктів вдвічі", - сказала продюсер.

Вона підкреслила, що в різних жанрах є своя специфіка, зокрема, виробництво драм і мелодрам дійсно відрізняється від комедій і вимагає іншого підходу. "І кажучи про те, що іноді зустрічаються актори, які в силу специфіки виробництва серіалів не завжди успішно грають в кадрі, спиралася на коментарі режисерів, сценаристів, літредакторів і звукооператорів, які отримуємо в процесі проведення кастингу, знімального або монтажно-тоніровочного періодів. Саме тому, коли виходить якісний ігровий фільм або новий серіал українською, і глядачі, і критики особливо відзначають якість мовного звучання", - сказала Олена.

Цим вона пояснила повільний перехід на україномовний продукт. У той же час слова Єремєєвої обговорили в мережі.

Буде не по кишені? Світова криза змінить ціни на шоколад в Україні - скільки коштуватиме

вівторок, 23 квітень 2024, 8:48

Світ зіткнувся з критичним дефіцитом какао через старіння дерев, розповсюдження хвороб і несприятливі кліматичні умови в Західній Африці - основному регіоні постачання. Ці умови вже призвели до різкого стрибка цін на какао на ф'ючерсних ринках. Так, в ...

Експерти прочитали по губах: Стало відомо, що каже Кріштіану Роналду перед своїм фірмовим ударом

вівторок, 23 квітень 2024, 8:30

Португальський уболівальник Густаво Мачадо, який вміє читати по губах, розшифрував слова, які форвард "Аль-Насра" Кріштіану Роналду говорить перед своїми фірмовими ударами зі штрафних. Виявилося, що 39-річний Кріштіану "накачує" себе мотиваційними пром...