Можна продати за 35 тисяч: Антиквари полюють на іграшкову машинку, яку виготовили у Києві в 1980-х (фото)

В Україні за величезні гроші продають рідкісну дитячу машинку, яку обмеженим тиражем випускали в Києві в кінці 1980-х. Унікальний лот з'явився на сайті, що торгує різного роду антикваріатом, повідомляють Патріоти України.

Продавець запевняє, що іграшка дуже рідкісна і просить за неї аж 35 тисяч гривень. Колись же вона коштувала 4,50 рублів. Йдеться про гусеничний екскаватор, який випускав Київський екскаваторний завод "Червоний екскаватор", що згодом став ЗАТ "АТЕК".

Ця машинка - копія справжнього гусеничного екскаватора, виконана в масштабі 1:43. Зроблена вона з пластмаси, а особливістю є рухливі елементи, здатні повертатися на 360 градусів.

Перші моделі були виготовлені в червоному кольорі, а потім стали випускати і жовті екскаватори. На днищі машинки можна побачити напис "АТЕК" і "ЕО-4321".

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...