Можна приручити? Учені виявили незвичайну схожість пум і тигрів із домашніми кішками

Можна приручити? Учені виявили незвичайну схожість пум і тигрів із домашніми кішками

Дослідження вчених з Оклендського університету, штат Мічиган, показало, що великі кішки здатні розрізняти знайомі та незнайомі людські голоси. Раніше вважалося, що подібні здібності є тільки у домашніх кішок, передають Патріоти України.

Це відкриття, про яке пише The Guardian, проливає світло на дивовижні здібності тварин і підкреслює їхні соціальні навички, незважаючи на те, що вони зазвичай живуть поодинці.

Дослідники виявили, що навіть дикі кішки, які мешкають у неволі, здатні відрізнити голос людей, які за ними доглядають, від інших голосів. Це говорить про те, що кішки мають розвинений слух до різних тонів, що може бути важливим для їхньої поведінки в дикій природі.

У рамках дослідження вчені вивчали левів, димчастих леопардів, снігових барсів, сервалів та інші екзотичні види кішок, яких утримували в неволі. За допомогою аудіозаписів вони тестували реакції тварин на знайомі та незнайомі голоси людини.

Результати дослідження показали, що кішки реагували набагато активніше й інтенсивніше на знайомі голоси, ніж на незнайомі. Це стосувалося і народжених у дикій природі, і в неволі особин.

Професор Дженніфер Вонк зазначила, що здатність великих кішок налаштовуватися на різні людські голоси не є результатом одомашнення, а скоріше наслідок регулярного контакту з людьми. Вона також наголосила, що результати дослідження можуть застосовуватися до диких кішок, якби вони мали досить частий контакт із людьми.

Незважаючи на успіхи дослідження, воно має свої обмеження, включно з невеликим розміром вибірки та умовами утримання кішок у неволі. Проте, результати дослідження дають нове розуміння про здібності великих котячих.

"Без проблем, друже": Ф'юрі після бою запропонував Усику провести спільну відпустку із сім'ями в Україні (відео)

неділя, 19 травень 2024, 20:30

Британський боксер Тайсон Ф'юрі, який у ніч на 19 травня програв бій за звання абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі Олександрові Усику, запропонував українцю провести спільну відпустку із сім'ями в Україні й Великобританії. Відеозапис спілкува...

Родичів можуть шукати тижнями: У Канаді через дорожнечу поховання різко зросла кількість "непотрібних трупів"

неділя, 19 травень 2024, 19:43

У Канаді сталося "різке зростання" кількості покійних, яких ніхто не забирає з моргів. Про це йдеться в матеріалі Reuters, який опублікували 18 травня, передають Патріоти України. Тільки в самій густонаселеній канадській провінції Онтаріо, за даними її...