"Мрію помститися тому, хто запустив ракету": 10-річний хлопчик на Донеччині втратив батьків через удар РФ

На Донеччині у місті Покровськ внаслідок російської атаки по житловому будинку загинули батьки 10-річного Миколи Глушко, внаслідок чого він залишився сиротою. Історією хлопчика поділилися журналісти CNN, передають Патріоти України.

В той день сім'я Миколи смажила шашлик та не чекала на біду, але після святкування вночі раптово пролунав вибух. 10-річний хлопець прокинувся та хитаючись йшов у темряві до кімнати матері, після чого побачив, що мати лежить перед ним, розчавлена бетонною плитою. "Чую свист крізь сон. Потім - бабах. Вікна всі повилітали. Щось впало. Мама казала: "Коля, Коля". Я кричав: "Мамо, я живий", - зазначив Микола.

За його словами, він намагався витерти пил з обличчя та очей матері. "Я побачив, як мою маму придавило стелею. Я намагався відірвати її, але не міг. Мама стогнала і хитала ногами. А я кричав: "Мамо, мамо, це просто сон, жахливий сон. Я кричав: "Боже, навіщо ти це зі мною зробив?". Я бігав в одних трусах і просив допомоги. Потім була темрява", - згадав хлопець.

Коли хлопця доставили до лікарні, то йому зробили укол для заспокоєння, а старший брат, якого на момент вибуху не було в будинку, прийшов розповісти, що сталося. "Він сказав мені, що тепер залишилися тільки я і він. Він повторив це чотири рази. Я намагався заспокоїтися, але також ненавидів себе. Тому що я не міг врятувати свою маму", - додає Микола.

Його опікуном тепер стала хрещена мати, яка живе неподалік. Вони вирішили, попри все, залишитися у Покровську, щоб доглядати могили батьків. "Я відвідаю їх. (Я) вибачуся за те, що не зміг їх врятувати. Буду вибачатися перед батьком, що не зміг врятувати маму, його дружину. Що мені тепер робити? Як я живу? Ще мрію помститися тому, хто запустив ракету", - сказав хлопець.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...