"Мутант" уже в Україні: У МОЗ розповіли, чи захищені щеплені громадяни від інфікування штамом "Дельта"

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, чи захищені щеплені громадяни від інфікування штамом коронавірусу "Дельта" та яким може бути перебіг COVID-19. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Україна 24", передають Патріоти України.

"Досить велика кількість тих, хто захворіє, потрапляють у лікарні на госпіталізацію, тобто перебіг (коронавірусної хвороби) буде трохи тяжчим. Усі профілактичні заходи працюють. У нас адаптивний карантин триває. Тест-системи працюють і виявляють цей штам", - зазначив міністр. За його словами, лікування хворих на COVID-19, якщо хвороба спричинена штамом «Дельта», є окремими питанням.

"Тієї терапії, яка вбиває конкретно коронавірус, не існує, є симптоматичне лікування і певні препарати, які сьогодні ще проходять клінічні дослідження. Тобто препарат не винайдений, зараз є певні просування у цьому напрямку. Я думаю, десь місяць-другий і щось буде. Вакцини працюють... Люди, які провакциновані, вони захищені", - запевнив Ляшко.

Він нагадав, що щеплені проти COVID-19 люди хворіють лише у легкій формі. 23 червня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що один із найнебезпечніших з відомих нині штамів коронавірусу «Дельта», який з'явився в Індії, вже зафіксували в Україні. Двоє хворих, інфікованих цим варіантом коронавірусу, перебувають в Олександрівській лікарні у Києві, їхній стан стабільний.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...