"Ми не боїмося, і це правда!": Забужко потужно висловилася у День Героїв Небесної Сотні

Відома українська письменниця та поетеса Оксана Забужко у День Героїв Небесної Сотні, 20 лютого, опублікувала у мережі потужний текст про непереможну Україну та її жителів. Пост з'явився на сторінці авторки у Facebook.

Вона почала свою розповідь з того, що до неї у період Революції Гідності зателефонував журналіст "Чеського радіо" по коментар. Тоді він порекомендував "не розраховувати на Захід, адже там бояться Росії".

"І я тоді вперше вимовила вголос, майже тими словами, що Адріан у "Музеї": "Ми не боїмося". І зрозуміла, що це правда. Хоча мені особисто страшно було до млості..." – написала Забужко.

За словами авторки, тоді вона вперше зрозуміла слова українського поета та борця за незалежність Василя Стуса "Як добре, що я смерти не боюся", а також "апокриф про "11-ту Заповідь" –"Не бійся!", і смисл героїчної жертви".

"Ми переможемо. Іншого виходу немає – ні в нас, ні в людства. Навіть якщо не всі це ще зрозуміли, і ця війна тягтиметься, як обіцяв Нострадамус, ще сім років, – акурат поки зрозуміють: Carthago delenda est", – підсумувала Забужко.

Як повідомляв OBOZR

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...