"Ми зупинили рух": У КМДА відповіли, чи є ризику обвалу в метро

У КМДА запевняють, що ризику обвалу на ділянці Деміївська – Либідська у метрополітені немає. Про це повідомив директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор, передають Патріоти України.

«Так, як ми зупинили рух потягів метрополітену, в нас зменшилася вібрація, зменшилися інші сторонні навантаження на цю ділянку, ми на сьогодні бачимо стабілізовану ситуацію. В нас зменшився дебіт води [об'єм води, що самостійно виходить на поверхню тунелю], в нас практично немає виносу ґрунту і немає додаткового розкриття тріщин», — сказав він.

Восьмого грудня КМДА повідомила про припинення на пів року руху потягів на синій гілці київського метро між станціями Либідська і Теремки. Комісія ТЕБ та НС заявила про потенційну загрозу виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру.

Начальник Київського метрополітену Віктор Брагінський розповів, що вранці 8 грудня на стелі тунелю на цій ділянці помітили нові тріщини, у тунель протікає вода. Попередньо він назвав три ймовірні причини появи тріщин: неякісна робота генпідрядника — відсутність гідроізоляції та хімзакріплення тунелю, активність річки Либідь і геологічні умови (пливуни і торфовища).

Кількість одиниць наземного транспорту, що дублює маршрути закритих станцій метро, збільшили до 77 автобусів і 20 тролейбусів. У КМДА також повідомили, що з 13 грудня між станціями метро Теремки та Деміївська запрацює «човниковий рух» поїздів.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

"Ми ще подивимося ці моменти": Шовковський висловився про розгромну поразку "Динамо" від "Лаціо" у стартовому турі Ліги Європи

четвер, 26 вересень 2024, 23:25

Головний тренер київського "Динамо" Олександр Шовковський прокоментував розгромну поразку від римського "Лаціо" в матчі першого туру основної стадії Ліги Європи сезону-2024/25, передають Патріоти України. Номінально домашній для "біло-синіх" поєдинок н...