На АЗС можуть початись труднощі із поставками скрапленого газу: Коболєв заявив про нові ризики

Екс-глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв вважає, що на українських АЗС можуть початися труднощі з поставками скрапленого газу. Про це він сказав на брифінгу в Українському медіацентрі, коментуючи ситуацію із дефіцитом пального на заправках, передають Патріоти України.

"Важливо розділяти два типи газу. Якщо говорити про метан, то проблем поки що я б не очікував. Що стосується поставок газу скрапленого, то тут вони (проблеми) теоретично можуть бути. Але більш-менш тримаємо ситуацію на контролі", - сказав він.

Коболєв зазначив, що після стабілізації поставок пального також стабілізується і його ціна. Проте він не став уточнювати, коли це може відбутися, оскільки це залежатиме від багатьох факторів.

"Я вважаю що один із кроків, які уряд зараз повинен розглядати – це зняття обмеження по цінових коридорах. Тому що для преміальних бензинів є попит, який готовий їх купувати, а цінове обмеження блокує імпорт ресурсу. Поки їх не везуть, щоб не отримувати збиток", - додав експерт.

Також Коболєв вважає що вирішення питання з дефіцитом пального не тільки в інтересах України, а і багатьох країн. "Ми чудово розуміємо, що в масштабі світу Україна є великим постачальником аграрної продукції, і відсутність експорту чи перебої з експортом можуть мати критично негативний вплив на глобальний ринок продуктів", - пояснив він.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...