На кордоні зі Словаччиною чоловік спалив своє авто і намагався втекти від прикордонників (відео)

На пункті пропуску "Ужгород-Вишнє Нємєцке" (кордон зі Словаччиною) громадянин Чехії підпалив своє авто та намагався втекти на територію України. Його затримали українські прикордонники. Про інцидент повідомив у своєму Telegram-каналі журналіст Віталій Глагола. За його словами, авто Škoda Octavia спалахнуло на словацькій частині пункту пропуску, передають Патріоти України.

"За попередньою інформацією, власник автомобілю на іноземній реєстрації не зміг перетнути кордон через проблеми із документами, а після цього намагався втекти на українську територію, де його й затримали українські прикордонники та одягли на нього кайданки. За моєю інформацією - чоловік громадянин Чехії", - повідомив Глагола.

Наразі словацькі прикордонники віддали паспорти усім автомобілям в черзі і порадили їхати на інші пункти пропуску.

Раніше Словаччина змінила порядок пропуску іноземців на свою територію. відповідно до наданої інформації, особи, які в’їжджають на територію Словаччини з держави, яка входить до "червоного" списку (зокрема, з України), зобов’язані попередньо зареєструватися на урядовому веб-сайті.

Подорожнім радять зробити це до прибуття на територію Словаччини, оскільки у пунктах пропуску неможливо зареєструватися через слабке інтернет-покриття. Доступу до Wi-Fi на території словацьких пунктів пропуску немає.

Опитування показало, як змінилося ставлення чехів до біженців із України

вівторок, 16 квітень 2024, 18:58

Більше половини громадян Чехії вважають, що прийняли більше біженців з України, ніж їхня країна здатна була прийняти. При цьому, порівняно з минулим роком, більше чехів стали вважати, що українці краще інтегруються в чеське суспільство, передають Патрі...

Будуть масові перевірки: У Міноборони попередили, чого чекати ухилянтам

вівторок, 16 квітень 2024, 18:30

Запізніле прийняття закону про мобілізацію привело до того, що ухилянти почуваються «наче риба у воді», і намагаються за будь-якої можливості уникнути призову, передають Патріоти України. Але ситуація повинна змінитися дуже скоро, заявив заступник міні...