На Львівщині суд дав 3 роки в'язниці чоловіку, який вважав себе обмежено придатним і не пішов у військкомат

На Львівщині місцевий житель проігнорував повістку у військкомат, пояснивши це станом здоров'я та страхом брати участь у військових діях. За це чоловік отримав судовий вирок, передають Патріоти України.

Стрийський міський районний суд Львівщини засудив його на три роки позбавлення волі. Рішення суду опубліковане на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

У ньому йдеться, що наприкінці травня 2023 року чоловіка визнали придатним до військової служби та відправили йому повістку. Однак він ухилився від служби і у військкомат так і не з'явився.

Під час судового засідання він визнав свою провину та сказав, що боявся, що потрапить до військової частини поряд із зоною активних бойових дій. Також чоловік заявив, що мав служити у десантно-штурмових військах, проте нібито має великі проблеми зі здоров'ям та важить 49 кг.

Воднчас комісія визнала його придатним до служби.Чоловік на суді додав, що не приніс би користі Україні на фронті і сказав, що не хотів би щоб його дружина залишилася вдовою, а дочка – сиротою.

"Будучи заздалегідь повідомленим, не прибув за викликом 29.05.2023 року о 18:00, з метою відправлення його до військової частини для проходження ним військової служби, бо боявся, що його розподілять у військову частину, розташовану близько до зони ведення бойових дій, до того ж йому повідомили, що, очевидно, він служитиме в десантно-штурмових військах, хоча, враховуючи незадовільний стан свого здоров'я та свою вагу в 49 кг, не складно здогадатися, що це його загубить і він буде черговою мішенню противника", – йдеться у матеріалах справи.

Жителя Львівщини визнали винним за ст.336 КК України та засудив до трьох років позбавлення волі. Чоловік має можливість оскаржити рішення суду в апеляційній інстанції.

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...

Підозрюваного у вбивстві Фаріон ретельно готували до злочину: Експерт-криміналіст вказав на важливі ознаки

субота, 27 липень 2024, 14:00

В'ячеслава Зінченка, якого підозрюють у вбивстві професорки Ірини Фаріон, міг хтось готувати та тренувати. Про це розповів кримінальний психолог Юрій Ірхін в ефірі "Київ 24", передають Патріоти України. Експерт наголошує, що психіка 18-річної людини д...