"На превеликий жаль, заборона діє": Українців попередили про смертельну небезпеку на найкращому пляжі країни

На Одещині заявили про смертельну небезпеку на найкращому українському пляжі, який знаходиться в місті Чорноморськ. Про це у зверненні до населення розповів міський голова Чорноморська Василь Гуляєв, передають Патріоти України.

"На превеликий жаль заборона на купання в морі діє. І ця заборона накладена військовими. Сьогодні йде багато розмов (серед місцевих жителів – УНІАН), що нібито в Одесі вже дозволили купатися, але це - не так", - завив Гуляєв.

За його словами, вчора в Одесі у військовій адміністрації відбулася нарада, під час якої розглядалася можливість відпочинку громадян на узбережжі. Мер підкреслив, що наразі в обласному центрі проробляється питання облаштування певних пляжів, бо там є технічна особливість - так звані хвилеломи (хвилерізи). Ці гідротехнічні споруди було встановлено на частині узбережжя Одеси у минулому сторіччі під приводом попередження зсувів. За словами Гуляєва, зараз вони виявились корисними в якості певного захисту від мін, в тому числі дозволяють натягнути захисні сітки.

"В Чорноморську хвилеломів немає… І в будь який час хвилями може прибити міну, яка в кожну мить може десь зірватися (з якорю – УНІАН). Через відсутність хвилеломів, немає можливості поставити сітки. Є дуже багато питань, в тому числі, як обстежити дно", - акцентує Гуляєв. Він просить людей з порозумінням ставитися по своєї безпеки та не лізти в Чорне море.

В той же час, в ефірі одного з місцевих телеканалів заступник голови Одеської ОВА Роман Григоришин повідомив, що саме з 1 червня можуть відкрити певні пляжі.

За його словами, відповідні накази наразі розробляються адміністрацією Одеси, області спільно з військовими. Імовірно, до орендаторів пляжів, яких представник ОВА чомусь називає "власниками", донесуть умови, за яких можна буде працювати під час війни. За його словами, також розробляється карту з відносно безпечними локаціями для відпочинку, яку згодом оприлюднять.

Треба знати, що пляж у Чорноморську (на чорноморському узбережжі) на Одещині неодноразово отримував найвищу міжнародну нагороду – блакитний прапор Фонду екологічної освіти (FEE). Це означає, що вода у районі міського пляжу відповідає міжнародним стандартам якості та придатна для купання. Вхід на територію пляжу безкоштовний. Ширина піщаної зони варіюється від 40 до 75 метрів.

Близький друг і колега 56-річного Дмитра Капранова назвав причину його раптової смерті

вівторок, 16 квітень 2024, 19:52

Причиною смерті 56-річного українського письменника і книговидавця Дмитра Капранова – брата-близнюка Віталія Капранова – став серцевий напад. Про це 16 квітня розповів його друг і колега Сашко Лірник, передають Патріоти України. "Мені абсолютно не хоче...

Опитування показало, як змінилося ставлення чехів до біженців із України

вівторок, 16 квітень 2024, 18:58

Більше половини громадян Чехії вважають, що прийняли більше біженців з України, ніж їхня країна здатна була прийняти. При цьому, порівняно з минулим роком, більше чехів стали вважати, що українці краще інтегруються в чеське суспільство, передають Патрі...