На що навчались: На Одеській митниці одночасно трьох начальників затримали на хабарі

Посадовців затримано під час отримання 2100 доларів США неправомірної вигоди від ТОВ за безперешкодне митне оформлення контейнерів з вантажем.

Трьох посадових осіб митних постів Одеської митниці ДМС викрито на одержанні неправомірної вигоди. Про це повідомляє прес-служба Офісу Генпрокурора, передають Патріоти України.

"Під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу Генерального прокурора Головним слідчим управлінням Державного бюро розслідувань за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції трьох посадових осіб митних постів Одеської митниці ДМС викрито на одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України)", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, заступник начальника одного з відділів митного оформлення, діючи за попередньою змовою із в. о. начальника митного поста "Одеса" Одеської митниці ДМС, використовуючи своє службове становище, організували незаконну схему з вимагання та отримання неправомірної вигоди від суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють імпорт вантажів транспортом морського сполучення. Вони систематично одержували "винагороду" за безперешкодний пропуск та прискорення митного оформлення.

Посадовців затримано під час отримання 2100 доларів США неправомірної вигоди від ТОВ за безперешкодне митне оформлення контейнерів з вантажем.

Також досудовим розслідуванням встановлено, що начальник митного поста "Кучурган" Одеської митниці, організував аналогічну незаконну схему поборів від фізичних осіб за розмитнення транспортних засобів.

Правоохоронці затримали його в порядку ст. 208 КПК України після одержання 1800 доларів США неправомірної вигоди від особи за безперешкодне митне оформлення п’яти транспортних засобів. Вирішуються питання щодо повідомлення затриманим про підозру.


В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...

Закликав до захоплення України: СБУ оголосила підозру відомому пропутінському музиканту

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:52

Служба безпеки України повідомила про підозру прокремлівському музиканту, який агітував за Путіна на окупованому Донбасі. Йдеться про музиканта Олексія "Джанго" Піддубного, який публічно виправдовує російську збройну агресію проти України. Йому загрожу...