На службу до 70 років: У Раді запропонували змінити вік придатності до мобілізації

Вік придатності до мобілізації для солдатів може бути підвищений з 60 до 65 років, а керівного військового складу - з 65 до 70. Проєкт закону ініціювали Анатолій Бурміч та Олександр Юрченко, депутати Верховної Ради, передають Патріоти України.

Політики заявляють, що мета ініціативи – усунути вікову дискримінацію серед людей пенсійного віку, які виявили бажання служити. Нардепи висловили сподівання, що вік придатності до мобілізації солдатів був підвищений з 60 до 65 років, а керівного військового складу — з 65 до 70.

У проєкті закону, йдеться про те, що люди, які виявили бажання залишитися на службі, можуть це зробити без обмежень по віку та строку залишення на військовій службі. Це стосується тих, хто має високу професійну підготовку, досвід практичної роботи на займаній ними посаді, визнані військово-лікарською комісією придатними за станом здоров'я для проходження військової служби.

Мобілізація 2023 – у Раді пропонують зняти вікові обмеження

Депутати наприкінці вересня запропонували зняти обмеження щодо граничного віку для тих, хто хоче продовжити службу. Сьогодні на службі можуть перебувати особи до 65-70 років, але законотворці хочуть повністю прибрати віковий поріг, якщо сам боєць бажає залишитися в строю. Зі слів юристів, нардепи підтягують законодавчу базу під реалії, які й так існують.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...