"На забій привезли": Полонені російські окупанти поскаржилися на приховану мобілізацію в РФ

Опубліковано свідчення російських загарбників, якіпотрапили в полон та розповіли про приховану мобілізацію в Росії. Відео з їхніми свідченнями оприлюднила Служба безпеки України, передають Патріоти України.

Зазначається, що окупантам обіцяли великі гроші та відносно спокійні завдання: розбирати завали та доводити до ладу вулиці у так званих "Л/ДНР", переносити й вантажити вбитих і поранених, а також чергувати на блокпостах. Насправді ж, всіх "резервістів" послали у найгарячіші бойові точки.

"Нам говорили, що нас як гуманітаріїв везуть, а нас тут на забій, виходить, привезли. Ми почали все відмовні писати. Багато, принаймні", – заявив один з полонених під час допиту.

За даними СБУ, на відео – бійці з полку "БАРС 7" ЗС РФ. Це спеціальний підрозділ окупантів, сформований на базі Південного військового округу за кілька місяців перед початком широкомасштабного вторгнення в Україну. Розшифровується "БАРС" як "бойовий армійський резерв країни".

Російські окупанти, яких мобілізували в квітні, вже потрапили в полон і дають свідчення "Їхній полк був розбитий українськими захисниками 30 квітня в бою під Золотим (Луганська область). У кожного бранця – своя історія, але призначення одне – бути гарматним м'ясом. Деякі навіть не встигли зробити жодного пострілу і дуже радіють, що вціліли", – зазначили у СБУ.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...