На Закарпатті показали приголомшливе, але небезпечне видовище - сніговий фонтан (відео)

У Закарпатській області зима в самому розпалі. У горах крім морозу ще й вітер. Саме завдяки йому можемо спостерігати природне явище - сніговий фонтан. Його на відео показали на сторінці Головного управління ДСНС у Закарпатській області, передають Патріоти України.

"А ви коли-небудь бачили снігові фонтани? Явище красиве, але вкрай небезпечне, адже утворюються вони сильним вітром у снігових карнизів. Шановні туристи, зараз в горах вкрай ризиковано", - попередили людей на сторінці ДСНС. Зазначається, що вночі погодні умови ще більше погіршаться. За прогнозами синоптиків вночі та першій половині дня 7 лютого значний сніг та мокрий сніг, місцями посилення вітру до 17-22 м/с, хуртовини.

У коментарях українці відзначили, що з такого снігового фонтану при попаданні вибратися дуже складно.

Для довідки

Сніговим фонтаном називається підйом снігу на висоту до 20 метрів над зяючими отворами великих занесених снігом льодовикових тріщин, коли уздовж них дме сильний вітер, що викликає низову заметіль.

Перейдуть в онлайн-формат: Росія скасовує проведення ходи "Безсмертний полк"

вівторок, 23 квітень 2024, 19:40

У Москві скасовано проведення ходи «Безсмертний полк» 9 травня. Натомість подія відбудеться в онлайн-форматі. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на організаторів акції, передають Патріоти України. Як заявила перша заступниця голови комітету...

"Ніхто з його рідні в РФ більше не живе, але...": Легенда українського тенісу звинуватив зірку Росії в лицемірстві

вівторок, 23 квітень 2024, 19:28

За словами спортсмена, він вважає Медведєва лицеміром, який не висловився про війну в Україні. «Я знаю, що він із сім'єю виїхав із Росії у 2017 році. Ніхто з його близьких у Росії не живе. Але він, як риба, набрав у рот води, він досі мовчить і нічого ...