Заради гуманізму: У Британії бездомним алкоголікам будуть наливати спиртне безкоштовно

Схожа програма допомоги бездомним алкоголікам існує в Канаді з 1996 року.

У шотландському місті Глазго запускають програму допомоги бездомним алкоголікам. Їм будуть наливати спиртне безкоштовно, але під наглядом лікарів, повідомляють Патріоти України.

Для пілотного проекту, який ініціювала шотландська активістка і правозахисниця Керен Маккласьки, вже знайдено приміщення і сформована робоча група з медичних працівників і судових експертів. Передбачається, що першими учасниками програми стануть бездомні Глазго, які неодноразово були спіймані на злочинах, скоєних на грунті важкої алкогольної залежності.
Лікування цих людей і боротьба з наслідками таких злочинів обходяться бюджету в сотні тисяч фунтів. Так, перші сім чоловік, які потенційно можуть увійти в пілотний проект, були співучасниками 1630 злочинів. Один з них 427 разів потрапляв в місцеву лікарню.
Всі ці люди неодноразово намагалися лікуватися від алкогольної залежності, але безуспішно. Схожа програма допомоги бездомним алкоголікам існує в Канаді з 1996 року. Вона називається Managed Alcohol Project, її заснували після того, як в Торонто взимку замерзли і померли троє бездомних алкоголіків. У звичайних нічліжках алкоголь заборонений, і алкоголіків туди не пускають.
Джерело: ВВС

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...