Нагадують кімнати казкових палаців: У Туреччині знайшли 400 незвичних кам'яних гробниць, яким 1800 років (фото)

У турецькій Анатолії в стародавньому місті Блаундусі виявили 400 висічених в скелі гробниць віком приблизно 1800 років. Саркофаги прикрашено зображеннями гілок виноградної лози, виноградних грон, вінків і квітів, які представляють історичний інтерес. Про це пише Ancient Origins, передають Патріоти України.

"У наших недавніх роботах, проведених на крутих схилах долини, ми визначили висічені в скелі гробниці. З аналізу матеріалів і кісток, які ми знайшли в цій області, ми розуміємо, що ці кам'яні гробниці інтенсивно використовувалися після другого століття нашої ери. Можна сказати, що вони використовувалися як сімейні могили", - заявив керівник розкопок, професор Бірол Джан з факультету археології Університету Ушак.

У скельних гробницях було виявлено різні типи кімнат. Арочні саркофаги було висічено в скелі перед стінами кожної кімнати, а в деяких кімнатах збереглися свідоцтва похоронних обрядів і церемоній. Головна кімната мала мармурові двері, які відкривалися і закривалися тільки для особливих похоронних церемоній.

У Норвегії туриста-поляка оштрафували за те, що потурбував... моржа

субота, 27 квітень 2024, 23:28

У Норвегії туриста, який відвідував норвезький арктичний архіпелаг Шпіцберген, оштрафували на понад $1100 за надмірне наближення до моржа. Про це повідомляє BBC, передають Патріоти України. Наближатися до дикої природи на Шпіцбергені так, щоб її турбув...

Причини нещасного випадку поки невідомі: У Запорізькому цирку акробати зірвалися з п'ятиметрової висоти (відео)

субота, 27 квітень 2024, 22:51

У Запорізькому цирку стався нещасний випадок. Під час виступу акробати зірвалися із п'ятиметрової висоти. Відео опублікували місцеві пабліки, передають Патріоти України. Повідомляється, що в дівчини струс мозку, а хлопець зламав ногу. Наразі більше под...