Найбільше місто півострову і без того отримувало воду по годинах: Головний резервуар Севастополя Чорноріченське водосховище різко обміліло (фотофакти)

Кліматологи ще минулого року попереджали, про настання циклу 7-річного засушливого періоду на півострові після попередніх відносно вологих. Однак без дніпровської води і у більш сприятливий період степний Крим вже почав перетворюватись на пустелю

З початку літа в окупованому Криму стрімко міліє Чорноріченське водосховище на території Севастополя, котре є головним постачальником питної води 350-тисячного міста. Оголилися острівці, вода відступила від дамби приблизно на 100 метрів. Джерела, що несуть сюди воду з Кримських гір сильно обміліли, чимало пересохли, зазначають Патріоти України.

Жителі Байдарській долини стверджують, що за останні кілька десятиліть так сильно водосховище ніколи не міліло. Також повністю пересохли річки Бага, Арманка, Узунджи і дрібні притоки річки Чорної, передає «Крим Реалії».

За даними окупаційної влади Севастополя, запас води в Чорноріченському водосховищі майже вдвічі знизився в порівнянні з минулим роком. У критичній ситуації місто може перейти на подачу води за графіком.
За інформацією ЗМІ, кількість води в Чорноріченському водосховищі влади Севастополя мають намір контролювати за допомогою системи «Розумний буй».
Російська влада півострова намагаються вирішити проблему водопостачання півострова бурінням свердловин, що може привести до мінералізації грунту і втрати врожаю.
Нагадаємо, на початку літа, щоб поліпшити водопостачання Сімферополя, російські військові проклали водогін з Тайганського водосховища до кримської столиці. Екологи та активісти вважають, що до осені пересохнуть як Белогорське, так і сусіднє Тайганське водосховища.


В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...