Найбільший літак світу українська "Мрія" викликав фурор у Данії: Подивитися на гіганта їхали навіть з сусідніх країн

Ан-225 "Мрія" мабуть найкраще за все інше доводить всім іноземцям, що Україна це - країна високих сподівань, а не лише сільськогосподарський придаток розвинутого Заходу

Найбільший у світі літак Антонов Ан-225 "Мрія" днями приземлився в Данії в аеропорту Біллунда, щоб доставити назад до Києва більше 100 тон секретного вантажу, пов'язаного за анонімними джерелами з озброєнням для захисту від російської навали, повідомляють Патріоти України з посиланням на данське видання Kristeligt Dagblad. Українського гіганта захотіли побачити від 1000 до 2000 осіб, деякі з яких приїхали з сусідніх країн.

У вантажного літака шість двигунів. При цьому його довжина становить 84 метри, висота - 18,1 метра, а розмах крил - 88,4 метра. Маса порожнього літака Ан-225 становить 216 тонн, а максимальний вантаж, при якому він може злетіти досягає рекордних 640 тонн.

Для порівняння, звичайний пасажирський літак, наприклад, Боїнг 737-800, має розмах крила менше половини - тобто 35,8 метра. А його довжина становить 37,5 метрів.

Це вже третій раз, коли український гігантн знаходиться в Данії, і вперше він приземлився в аеропорту Біллунда.

При цьому повітряне судно привернуло увагу не тільки жителів Данії, але людей з Фінляндії, Норвегії, Швеції, Німеччини та Англії.

Нагадаємо, що в мережі нещодавно показали неймовірне приземлення "Мрії" у Польщі, де також подивитися на нього прийшли дуже багато людей. Ми також писали про те, що з'явилося вражаюче відео посадки літака Ан-225 "Мрія" майже в нульову видимість.

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...

Закликав до захоплення України: СБУ оголосила підозру відомому пропутінському музиканту

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:52

Служба безпеки України повідомила про підозру прокремлівському музиканту, який агітував за Путіна на окупованому Донбасі. Йдеться про музиканта Олексія "Джанго" Піддубного, який публічно виправдовує російську збройну агресію проти України. Йому загрожу...