"Найдорожча ціль": Бійці 103-ї бригади знищили FPV-дроном ЗРК "Тор" під Куп'янськом (відео)

Бійці підрозділу "Крила до пекла" 103-ї Окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України знищили російський зенітно-ракетний комплекс "Тор" на Купʼянському напрямку. Про це повідомив волонтер та активіст Сергій Стерненко у своєму Telegram, передають Патріоти України.

Він наголосив, що ворожу техніку вдалося знищити за допомогою декількох безпілотних літальних апаратів. "Найдорожча знищена ціль за історію застосування FPV", — сказав Сергій Стерненко.

Сергій Стерненко зазначив, що вартість одного ЗРК "Тор" становить від 24 мільйонів доларів (понад 900 мільйонів гривень). З його слів, цього місяця бійці 103-ї бригади уразили два ЗРК "Тор". Зокрема, перший було серйозно пошкоджено, проте він втік, натомість другий — остаточно знищений.

Крім цього, волонтер опублікував відео, на якому видно, як український безпілотник помітив російський ЗРК, який рухався дорогою. БПЛА наблизився до своєї цілі та завдав влучного удару. Після цього оператори запустили ще кілька дронів по ЗРК "Тор", в результаті чого техніка ворога загорілася, а в небо здійнявся густий чорний дим.

ЗРК "Тор": що відомо

"Тор" — зенітно-ракетний комплекс, який має малий радіус дії. Він має два радари, один із яких призначений для захоплення цілі, а інший для відстеження та ураження. ЗРК "Тор" не має аналогів у світі та призначений для протиповітряної оборони мотострілецьких та танкових дивізій. Крім цього, він використовується для захисту від ударів високоточної зброї, керованих та протирадіолокаційних ракет, керованих авіабомб, літаків, гелікоптерів, крилатих ракет та дистанційно-пілотованих літальних апаратів.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...