Напередодні вдарить мороз: Синоптики дали прогноз погоди на Новий рік в Україні

Погода на Новий рік в Україні буде теплою, а великого снігу очікувати не варто. Такий прогноз дали відразу два синоптики, пишуть "Факти". У святкові дні холоди покинуть територію нашої країни, запевнили вони, передають Патріоти України.

За прогнозом завідувачки відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіри Мартазинової, похолодати може після 20 грудня, але потім повернеться потепління.

"У період переходу від одного року до іншого можливо навіть підвищення температури. Мають бути позитивні значення. Можуть бути слабопозитивні температури, але морозу, по ідеї, бути не повинно", – уточнила вона і додала, що ймовірність опадів на свята дуже низька.

Народний синоптик Леонід Горбань теж зробив свій прогноз на Новий рік. За його словами, 27–29 грудня сніг все ж таки випаде, але його буде мало й він швидко розтане. А ось дощ може бути: за прогнозом Горбаня, 30 грудня ймовірне випадіння до 2–4 мм опадів.

Відлига, найімовірніше, триватиме до Різдва, а сніг на початку січня теж буде, сказав синоптик. Повітря, за прогнозом народного синоптика, з 7 до 12 січня прогріється до 5 градусів тепла, але з 13 січня на Україну чекає похолодання – до 5 градусів морозу.

Квартири українців хочуть переробляти? У новому законопроєкті готують масштабні ремонти багатоповерхівок

субота, 11 травень 2024, 12:24

У межах підготовки програми Ukraine Facility (передбачає фінансування від ЄС на 50 млрд євро) Україна розроблює нову житлову політику. Законопроєкт обіцяють показати впродовж наступних кількох місяців, проте деякі його аспекти вже публічно озвучили. Пр...

На кладовище - тільки з документами? В Україні в поминальні дні біля цвинтарів чергуватиме поліція

субота, 11 травень 2024, 11:54

В Україні у поминальні дні біля кладовищ будуть чергувати поліцейські. Правоохоронці можуть перевіряти людей, українців просять бути обачними. Про це заявила заступниця начальника Департаменту комунікацій Нацполіції Юлія Гірдвіліс в ефірі телемарафону....