Напівавтоматичний транспортний робот незабаром з'явиться на озброєнні американської армії

​Армія США підвела підсумки тендера SMET (Squad Multipurpose Equipment Transport) на розробку і постачання у війська наземних роботів, яких можна буде використовувати для перевезення озброєння, боєприпасів, провізії і спорядження.

Як пише Defense News, переможцем конкурсу стала компанія General Dynamics Land Systems, яка запропонувала військовим колісного робота MUTT (Multi-Utility Tactical Transport, багатофункціональний тактичний транспорт), передають Патріоти України.

Американські військові проводили тендер SMET з 2017 року. За підсумками конкурсу Армія США розраховувала отримати роботизовану систему високої прохідності, здатну перевозити вантажі масою до 454 кілограмів. Робот повинен бути здатний працювати без перерви протягом 72 годин і долати відстань не менше 96 кілометрів. Транспортний апарат повинен вміти працювати щонайменше в двох режимах: проходження за бійцями свого відділення або пересування під управлінням оператора.

У тендері взяли участь чотири компанії: консорціум Applied Research Associates / Polaris Defense, General Dynamics Land Systems, HDT Expeditionary Systems і Howe & Howe. Вони пропонували військовим роботизовану версію колісного баггі MRZR, робота MUTT, колісного робота WOLF і гусеничний апарат RS2-H1. Випробування роботів проводилися американськими військовими на полігоні військової бази «Форт Беннінг» в Джорджії з осені 2017 року.
За умовами угоди з переможцем конкурсу, компанією General Dynamics Land Systems, він повинен буде поставити військовим 624 нових робота, обладнання для обслуговування і тренажери. Сума угоди склала 162,4 мільйона доларів. Як очікується, постачання роботів почнеться в другому кварталі 2021 фінансового року (перший квартал 2022 року). Всі замовлені Армією США роботи повинні бути зібрані і поставлені до кінця жовтня 2024 року.
Робот MUTT розроблений в трьох варіантах з колісними формулами 4 × 4, 6 × 6 і 8 × 8. У всіх трьох варіантів колісна база може бути замінена гусеничною. Американські військові вибрали восьмиколісну версію робота, здатну перевозити вантажі масою до 544 кілограмів. Маса самого апарата становить 1,4 тонни при довжині 2,9 метра і шириною 1,5 метра. Робот може плавати і долати відстань по суші до 96 кілометрів. Робот також оснащений генератором потужністю 3 кіловати. Апаратом можна управляти з пульта. Робот також має напівавтоматичний режим проходження за бійцями свого відділення.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...