NASA попередило про наближення до Землі астероїда розміром більше за футбольне поле

У NASA стверджують, що в найближчі 100 років Землі не загрожує зіткнення з астероїдами. Зокрема, йдеться про найнебезпечніший астероїд Апофіз, який виявили у 2004 році.

астероїд 2007 UY1

Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору США (NASA) попередило, що 8 лютого до Землі наблизиться астероїд 2007 UY1. Його діаметр складає 150 метрів, тобто перевищує розмір футбольного поля, зазначають Патріоти України.

Згідно з даними Національного агентства, небесне тіло пролетить повз Землю на мінімальній відстані в 5,3 мільйона кілометрів, що приблизно дорівнює 14 відстаней від Місяця до Землі.

Астероїд 2007 UY1 виявили у 2007 році. Він належить до групи Атонів (Aten), тобто його орбіта перетинає земну орбіту з внутрішньої сторони. Проте він не належить до категорії потенційно небезпечних, а ймовірність його зіткнення із Землею вкрай мала.

Дуже бояться: Британська розвідка пояснила, як зміна командування вплинула на діяльність флоту РФ

четвер, 18 квітень 2024, 17:50

Після заміни командувача у березні 2024 року Чорноморський флот РФ проявляє найменшу активність від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє міністерство оборони великої Британії із посиланням на дані розвідки, передають Патріоти України....

Двічі не брали на службу, а втретє - він втік від ТЦК: На Вінниччині чоловік відмовився від мобілізації

четвер, 18 квітень 2024, 17:44

У Вінницькій області до іспитового терміну засудили чоловіка, якого військові частини двічі не захотіли брати на службу, а коли йому принесли 3 повістку - він втік від ТЦК. Про це йдеться у вироку Бершадського райсуду Вінницької області. передають Пат...