Наслідки будут просто катастрофічними: Течія Гольфстрім досягла мінімальної швидкості за останні 1600 років

Група фахівців виявила, що течії Атлантичного океану практично повністю втратили свою стабільність. Вчені з'ясували, що течія Гольфстрім досягла мінімальної швидкості за останні 1600 років, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Як стверджують дослідники, найближчим часом течії в Атлантиці можуть повністю зупинитися. Автори наукової роботи пояснили, що в разі зупинки Гольфстріму катастрофи почнуться по всьому світу. За їхнім прогнозом, у більшості регіонів практично припиняться опади, що призведе до наймасштабніших посух на території Південної Америки, Західної Африки та Індії. А ось в Європі, навпаки, температура повітря почне різко знижуватися, можуть виникнути сильні бурі. Захід Північної Америки може постраждати через повені, оскільки рівень Світового океану почне підвищуватися.
Також через зупинку течії Гольфстрім можуть серйозно постраждати амазонські тропічні ліси і льодовики Антарктики. Як зазначили фахівці, течії в Атлантичному океані є дуже складною системою, і неможливо спрогнозувати, коли процеси в Атлантиці почнуть змінюватися. Це може статися вже в найближче десятиліття, проте такі зміни можуть статися лише через кілька століть, але в будь-якому випадку катастрофи не минути.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...