Настав час іти до храму: Епіфаній попросив уряд послабити церковний карантин

Прем'єр-міністру України Денису Шмигалю написав листа митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Він просить очільника уряду про адаптивні застосування карантинних обмежень для вірян, повідомляє прес-служба ПЦУ, передають Патріоти України.

"Предстоятель Православної церкви України блаженнійший митрополит Епіфаній надіслав листа прем'єр-міністру України Денису Шмигалю з проханням найближчим часом розглянути лист із пропозиціями Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій щодо адаптивного застосування карантинних обмежень (від 7 травня 2020 року)", - написали в повідомленні.

Пропозиції від ВРЦіРО базуються на узагальненому досвіді поетапного виходу з карантину кількох європейських країн. Вони обіцяють забезпечити баланс між необхідністю захисту населення від поширення хвороби та потребами релігійних громад у виконанні свого безпосереднього призначення.

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій надіслала до Кабміну пропозиції щодо адаптивного застосування карантинних обмежень і для релігійних організацій.

"У нас біда": Помер письменник і громадський діяч Дмитро Капранов

вівторок, 16 квітень 2024, 15:30

У віці 56 років раптово помер український письменник, публіцист, громадський діяч та блогер Дмитро Капранов. Разом з братом-близнюком Віталієм Капрановим вони були ведучими YouTube-каналу "ім. Т.Г. Шевченка" та видавали історичну літературу. Про смерть...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...