Наступали на голову, мочилися та ґвалтували: Правозахисники показали шокуюче відео тортур у в'язницях РФ

Російський правозахисний проєкт Gulagu.net опублікував 17-хвилинне відео, зняте в туберкульозній лікарні Федеральної служби виконання покарань у Саратовській області, в бєлгородській виправній колонії № 4 та у ВК № 6 на Камчатці, що містить сцени тортур і зґвалтувань ув'язнених. Відео (18+, містить сцени жорстокого насильства) опубліковане на офіційному YouTube-каналі правозахисної організації, зазначають Патріоти України.

"Це відео та інші матеріали, які є в нашому розпорядженні і також є у ФСВП, доводять те, що стосовно ув'язнених регулярно відбувалися тяжкі та особливо тяжкі насильницькі злочини, які ретельно приховувалися і за вчинення яких до нашої розголосу досі не висунуто звинувачення жодному садистові, капо і співробітникові ФСВП", - написав засновник Gulagu.net Володимир Осечкін на сторінці у Facebook.

Так, одне з відео було знято, як стверджує Gulagu.net, в саратовській обласній туберкульозної лікарні № 1 УФСІН . На ньому зв'язаного голого чоловіка, що лежить на підлозі, тримають кілька людей. Йому ставлять запитання про те, яка в нього стаття, і щодо призначеного йому терміну покарання. Водночас один з чоловіків починає на нього мочитися.

На наступному відео оголена людина лежить на підлозі. Людина за кадром кілька разів ставить йому запитання: "Ти раніше по життю ким був?" - після чого настає йому ногою на голову.

Ще на одному відео зафіксована сцена зґвалтування, вона датована червнем 2020 року. Жертва зґвалтування - зв'язаний чоловік, що лежить на ліжку, схожому на лікарняне.

Правозахисний проєкт Gulagu.net 4 жовтня оголосив, що отримав 40 гігабайтів записів тортур і зґвалтувань ув'язнених у російських колоніях. "Секретний архів" передав правозахисникам програміст, який протягом п'яти років під час свого ув'язнення мав доступ до комп'ютерів ФСВП у Саратовській області, пише РБК.

Зазначається, що 5 жовтня, після публікації трьох записів знущань і зґвалтувань ув'язнених у саратовській туберкульозної лікарні ФСВП, Федеральна служба виконання покарань і Генпрокуратура почали перевірки. Слідчий комітет порушив кримінальну справу за статтею про насильницькі дії сексуального характеру, вчинені групою осіб за попередньою змовою. Голова управління ФСВП по Саратовській області подав у відставку.

Чи буде "бонус" після Великодня? Скільки вихідних українці матимуть у травні - пояснення

середа, 24 квітень 2024, 10:24

У 2024 році християни східного обряду (греко-католики і православні) святкуватимуть Великдень у неділю, 5 травня. Зазвичай після святкування, у понеділок, українці мали вихідний, передають Патріоти України. Раніше у Кодексі законів про працю було зазна...

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...