Дієта з високим вмістом клітковини і йогурту виявилася пов’язана зі зниженим ризиком розвитку раку легенів. До такого висновку прийшли медики з Медичного центру Університету Вандербільта в США, передають Патріоти України.
Переваги дієти з високим вмістом клітковини і йогурту вже були встановлені для серцево-судинних захворювань і раку шлунково-кишкового тракту. Нові результати, засновані на аналізі даних досліджень за участю 1,4 млн дорослих в Сполучених Штатах, Європі та Азії, дозволяють припустити, що ця дієта може також захищати від раку легенів.
Учасники були розділені на п’ять груп залежно від кількості споживаної клітковини і йогурту. У тих, хто споживав більше йогурту і клітковини, ризик захворювання на рак легенів знижувався на 33% в порівнянні з групою, яка не вживала йогурт і споживала найменше клітковини.
Зниження ймовірності захворювання фіксувалося у курців, а також у тих, хто кинув шкідливу звичку. Подібна динаміка зафіксована у добровольців різної статі і національностей. «Наше дослідження надає переконливі докази на підтримку Керівництва по харчуванню США на 2015−2020 роки, в якому рекомендується дієта з високим вмістом клітковини і йогурту», — сказала старший автор роботи Сяо-Оу Шу, доктор медичних наук, професор досліджень в області раку.
Шу сказала, що користь для здоров’я може бути пов’язана з пребіотиками (їжа, яка сприяє зростанню корисних мікроорганізмів в кишечнику).
У часи Радянського Союзу телевізори мали зовсім інший вигляд, ніж сучасні моделі. Їхні корпуси виготовлялися з дерева. Використання дерев'яних корпусів для телевізорів було поширене не лише в СРСР, але й в інших країнах, таких як США, Японія та країни ...
Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року стрілки годинників в Україні переводять на одну годину назад щоосені останньої неділі жовтня і на годину вперед щороку навесні останньої неділі березня. Традиційно перехід на зимови...