Навіть курців: Американські вчені знайшли напій, який захищає від раку легенів

Користь для здоров’я може бути пов’язана з пребіотиками.

Дієта з високим вмістом клітковини і йогурту виявилася пов’язана зі зниженим ризиком розвитку раку легенів. До такого висновку прийшли медики з Медичного центру Університету Вандербільта в США, передають Патріоти України.

Переваги дієти з високим вмістом клітковини і йогурту вже були встановлені для серцево-судинних захворювань і раку шлунково-кишкового тракту. Нові результати, засновані на аналізі даних досліджень за участю 1,4 млн дорослих в Сполучених Штатах, Європі та Азії, дозволяють припустити, що ця дієта може також захищати від раку легенів.

Учасники були розділені на п’ять груп залежно від кількості споживаної клітковини і йогурту. У тих, хто споживав більше йогурту і клітковини, ризик захворювання на рак легенів знижувався на 33% в порівнянні з групою, яка не вживала йогурт і споживала найменше клітковини.

Зниження ймовірності захворювання фіксувалося у курців, а також у тих, хто кинув шкідливу звичку. Подібна динаміка зафіксована у добровольців різної статі і національностей. «Наше дослідження надає переконливі докази на підтримку Керівництва по харчуванню США на 2015−2020 роки, в якому рекомендується дієта з високим вмістом клітковини і йогурту», — сказала старший автор роботи Сяо-Оу Шу, доктор медичних наук, професор досліджень в області раку.

Шу сказала, що користь для здоров’я може бути пов’язана з пребіотиками (їжа, яка сприяє зростанню корисних мікроорганізмів в кишечнику).

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...