Навіть у чоловіків відбирають пакети із продуктами: Київ накрила лавина грабунків і розбоїв

За тиждень у Києві трапилося 40 грабунків і два розбійні напади.

За тиждень, з 19 до 25 липня, у столиці трапилося 40 грабунків і два розбійні напади – такі офіційні дані поліції Києва. Злочинці надолужують згаяне після тривалого карантину, а за жертвами "полюють" цілодобово, зазначають Патріоти України.

На справу з іграшкою

Два нестандартні розбійні напади трапилися в Шевченківському та Дніпровському районах Києва 24 липня.

За інформацією джерел ЗМІ, близько 16-ї години в будинку по вул. Празькій злочинець, погрожуючи стартовим пістолетом, відібрав у кур'єра Glovo замовлення. А за кілька годин між багатоповерховими будинками на вул. Бориса Житкова двоє чоловіків націлили на перехожого... іграшковий пістолет і відібрали мобільний телефон. Всі підозрювані в розбоях вже затримані правоохоронцями.

Жертви – навіть діти

Цього тижня жертвами столичних грабіжників стали троє неповнолітніх. У Шевченківському районі близько 12-ї години дня 23 липня невідомий на вул. Січових Стрільців відібрав у 10-річного хлопчика мобільний телефон.

Подібний злочин трапився і за день до цього в Голосіївському районі, однак злочинницею виявилася жінка. На проспекті Глушкова вона відібрала смартфон у 16-річної школярки.

А в Дарницькому районі 19 липня біля багатоповерхівки на вул. Урлівській у дванадцятирічної дівчинки відібрали велосипед.

Мисливці за золотом і телефонами

У теплу пору року традиційно висока активність грабіжників, які зривають з жінок золоті прикраси. Їх, за винятком зроблених на замовлення, важко ідентифікувати і легко продати.

У Дніпровському районі на вул. Бучми вдень 23 липня у 50-річної жінки невідомий зірвав з шиї золотий ланцюжок. У Дарницькому районі на вул. Драгоманова (Позняки) вдень 21 липня без ланцюжка залишилася дівчина.

А ось у Подільському районі на пр. Правди близько півночі 24 липня двоє грабіжників вирвали сережки з вух 19-річної дівчини. Також вони забрали у жертви готівку.

Увечері 23 липня в Оболонському районі на вул. Вишгородській злочинець вирвав телефон у 30-річної жінки. Того ж дня близько опівночі в Шевченківському р-ні на вул. Невській грабіжник напав на 18-річну дівчину – також відібрав телефон.

Чоловічі "переваги"

Співрозмовники журналістів у правоохоронних органах кажуть, що давно час позбутися ілюзій, ніби нападають тільки на жінок. Цього тижня відбулося кілька грабунків, жертвами яких стали чоловіки.

З мобільним телефонами довелося розлучитися кільком жителям Солом'янського, Деснянського та Оболонського районів столиці. Жертвам грабіжників – від 19 до 46 років, а злочини трапилися в різний час доби.

У Деснянському районі у 24-річного чоловіка взагалі відібрали продукти. Причому це трапилося близько 11-ї години дня на вул. Лаврухіна. У тому ж районі, але вже біля станції метро "Лісова", вранці 20 липня у 27-річного чоловіка грабіжники відібрали сумку з документами і майже 30 тис. грн.

А в Шевченківському районі Києва 21 липня бездомні напали на 53-річного охоронця автостоянки і відібрали у нього 10 тисяч гривень. Підозрюваних у пограбуванні на вул. Парково-Сирецькій оперативно затримав наряд.

Джерело: Обозреватель

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...