"Назвала свинею неосвіченою": Мама школярки, яка покінчила з собою через булінг, розповіла про конфлікт із вчителем

У Запоріжжі на початку квітня звела рахунки з життям 9-класниця. Дівчина повісилася, а в своїй смерті звинуватила вчителів та однокласників, які її цькували, передають Патріоти України.

"Я єдина розповіла про булінг, але на це "забили": у передсмертній записці школярка звинуватила у цькуванні вчителів школи Запоріжжя Про останній день життя дівчини розповіла її мама, передає "Актуально".

За словами жінки, того дня її донька була на курсах. Туди її батьки привезли автівкою. Коли Віка виходила з авто, то попрощалася не так як зазвичай. Тільки пізніше жінка зрозуміла, що це було прощання перед суїцидом.

Ввечері школярка зателефонувала мамі і розповіла, що дуже втомилася, навіть дорогою додому заснула у маршрутці. Мамі дівчинки здалося, що вона хотіла щось розповісти. Коли ж Віка повернулася, то швидко пробігла до себе в кімнату. Вже після опівночі мама дівчини знайшла її мертвою. Через 5 днів батьки 9-класниці виявили її передсмертну записку.

Як зізналася жінка, про попередні спроби самогубства її дитини вона не знала. Віка була життєрадісною і усміхненою.

Що стосується булінгу, то рідні школярки говорять, що дівчинка раніше скаржилася на вчителів. "Вчителька назвала її "свинею неосвіченою". Це при тому, що Віка брала участь в олімпіадах і різноманітних конкурсах. Успішність була хорошою, дитина була творчо розвиненою. Ходила на курси англійської мови, вступила на підготовчі медичні курси, бо збиралася вступати в медичне училище", - розповіла родичка Віки.

Коли про це мама намагалася поговорити з класним керівником, той, за її словами, просто висміяв ситуацію.

Віка покінчила життя самогубством 4 квітня. Після того, як була знайдена записка школярки, правоохоронці перекваліфікували кримінальне провадження зі ст. 115 КК з додатковою кваліфікацією "Самогубство" на ст. 120 "Доведення до самогубства" Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...