Названо найбільшу рушійну силу нових хвороб у світі

Будівництво лісовозних доріг "вдарило" по природі, вважає ветеринар.

Ветеринар, віце-президент американської благодійної організації EcoHealth Alliance Джонатан Епштейн вважає, що у світі найбільшою рушійною силою нових захворювань є зміни у землекористуванні, зокрема, вирубка лісів. На природу негативно вплинуло будівництво лісовозних доріг для видобутку деревини, публікує точку зору експерта Financial Times, передають Патріоти України.

За його словами, після будівництва лісовозних доріг було забезпечено доступ до глибоких лісових масивів, які значною мірою не були порушені людиною, і це стало причиною контакту з хвороботворною дикою природою.

"Переміщення тварин, які жили у цих лісах, також змушувало їх шукати нові місця проживання, збільшуючи ймовірність поширення патогенних мікроорганізмів на інші види, включно з людьми", – попередив ветеринар.

Скандальний священник "відзначився" жартом про удар по телевежі Харкова, українці відреагували

вівторок, 23 квітень 2024, 13:16

Відомий священник ПЦУ Олександр Дедюхін знову опинився у центрі скандалу – на цей раз він вирішив "пожартувати" про мешканців Харкова, які залишились без доступу до телебачення після того, як окупаційні війська Росії завдали удару по телевежі 22 квітня...

"Мы помним… С Днем Победы!": Найкращий ліцей Києва очолила директорка з сумнівною репутацією (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 12:43

Київськиц ліцей "Престиж" очолила прихильниця "руського міра". На претензії щодо директорки у відділі освіти належно не відреагували. Про це пишуть батьки учнів ліцею у соцмережах, передають Патріоти України. Промоніторивши соцмережі, батьки учнів ліце...