Названо регіони України, де трапляється найбільша кількість ДТП із травмованими та загиблими пішоходами

Складено рейтинг регіонів за кількістю ДТП із травмованими та загиблими пішоходами. Портал Opendatabot назвав області, де найчастіше відбувалися аварії у період від 1 січня до 31 травня 2021 року, зазначають Патріоти України.

Так, за звітний період сталася 2 641 ДТП із травмованими та/або загиблими людьми. Відкриває список Київ. У столиці України протягом перших п'яти місяців сталося 257 ДТП, із яких 14 були смертельними.

Другий рядок належить Дніпропетровській області, де за січень-травень відбулося 239 відповідних аварій (42 - смертельні). На третьому місці йде Одеська область - 223 ДТП, з яких 26 - смертельні.

На четвертій сходинці розташувалася Львівська область. Там за перші п'ять місяців 2021 року сталося 214 аварій (28 - смертельні). Замикає список Харківська область та її 175 інцидентів на дорозі з пішоходами (22 - летальні).

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...