"Не було б питань із "языком" - не було б і проблем!": У прямому ефірі ZIK розгорівся скандал (відео)

Відома українська письменниця на ток-шоу була опонентом нардепа від "Слуги народу" Максима Бужанського, чий скандальний "мовний" законопроект, вирішили не виносити на розгляд Верховної Ради.
Лариса Ніцой. Фото: РБК.

Лариса Ніцой і Марина Ставнійчук влаштували гарячі суперечки на тему "мовного питання" в прямому ефірі та обмінялися взаємними докорами і звинуваченнями, передають Патріоти України.

Відома українська письменниця на ток-шоу була опонентом нардепа від "Слуги народу" Максима Бужанського, чий скандальний "мовний" законопроект, вирішили не виносити на розгляд Верховної Ради на новій сесії восени. Але конфлікт в ефірі програми "Народ проти" на каналі ZIK спалахнув при спілкуванні з членом Венеціанської комісії від України (2009 - 2013) Ставнійчук.

"Ось я слухаю, і дуже прикро і дуже сумно, що мовне питання настільки розділяє суспільство, замість того, щоб спокійно..." - почала вона. "Не "мовне питання" розділяє, а "языковое". Не було б питань із "языком" - не було б і проблем", - перебила Ніцой.

Тоді Ставнійчук продовжила і поділилася спогадами про те, що за часів президентства Віктора Януковича на засіданні Венеціанської комісії говорила про відсутність в Україні "мовної проблеми".

Ніцой, своєю чергою, звинуватила Ставнійчук у допомозі Януковичу узурпувати владу і змінити конституцію, "а зараз сидите і розказуєте, як нам (вчити) українську мову". "Підіть у церкву помоліться!" - закликала письменниця.

Бужанський після цього розсміявся і назвав Ніцой "святою Ларисою", але в боргу не залишився - письменниця різко осадила депутата. Подальша дискусія також супроводжувалася суперечками на підвищених тонах, постійним перебиванням, з'ясуванням стосунків. Каталізатором ставала також фраза Ставнійчук про багатонаціональність, на яку Ніцой різко реагувала і називала абсурдною.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...