"Не хочу нікого обманювати": Депутат від "Слуги народу" відмовився "нарочито" говорити мовою

Жан Беленюк додав, що не буде наслідувати приклад "президентів і чиновників", які говорять українською напоказ.

Жан Беленюк. Фото: УНІАН.

Чемпіон світу з греко-римської боротьби та народний депутат від партії "Слуга народу" Жан Беленюк заявив, що в повсякденному житті найчастіше розмовляє російською мовою, а не українською, передають Патріоти України.

За словами спортсмена, він не хоче підлаштовуватися під настрій мас. "Я не хочу нікого обманювати, "строїти" з себе людину, яка нарочито розмовляє на публіці, в соцмережах українською, нібито заграючи з тими, кому це було б приємно", – цитує Беленюка tribuna.com.

Жан додав, що мова в його випадку доречна, коли того вимагає ситуація: наприклад, коли хтось починає говорити з ним українською. "Хоча мені постійно доводиться перекладати з російської, я мислю російською. Але я не бачу в цьому проблеми", – наголосив спортсмен.

Беленюк додав, що не буде наслідувати приклад "президентів і чиновників", які говорять українською напоказ. "Не хочу, як якісь президенти або чиновники, тільки для того, щоб сподобатися публіці, зараз це тренд, робити з себе україномовну людину, показувати це, а вдома розмовляти російською. Я такого робити не буду", – підсумував атлет-депутат.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів в дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...