Не остання напасть, готуйтеся: Вчений із США передбачив появу COVID-26 і COVID-32

Відсутність повної інформації про першопричину пандемії коронавірусу ставить світ під загрозу майбутніх епідемій. І якщо людство повністю не зрозуміє походження цього вірусу, то може зіткнутися з новими. Таке припущення висловив співдиректор Техаського дитячого лікарняного центру з розробки вакцин Пітер Хотез, передає Business Today, передають Патріоти України.

За його словами, китайський уряд повинен співпрацювати зі світом, щоб відстежити витоки нинішньої пандемії. "Там будуть COVID-26 і COVID-32, якщо ми повністю не зрозуміємо походження COVID-19", – сказав Хотез.

З його думкою погодився колишній комісар Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) Скотт Готліб. Він підкреслив, що сьогодні збільшилася кількість учених і не тільки, які обґрунтовують твердження про те, що SARS-CoV-2, ймовірно, вдалося "втекти" з лабораторії в китайському місті Ухань.

"Китай не надав достатньо доказів, щоб спростувати цю теорію, а пошук ознак того, що вірус виник із дикої природи, не дав результатів", – пояснив Готліб.

Хотез додав, що вченим потрібно дозволити провести довгострокове розслідування в Китаї та зібрати зразки крові у людей і тварин. Він також заявив, що США повинні чинити тиск на КНР, щоб там погодилися на це. "Нам потрібна команда вчених, епідеміологів, вірусологів і екологів кажанів у провінції Хубей на шестимісячний, річний період", – сказав співдиректор центру з розробки вакцин.

Історики б'ються над тлумаченнями перекладів: Як Київ ще називали іноземці понадь1000 років тому

вівторок, 14 травень 2024, 9:14

Столицю Русі-України у період першого розквіту знали по всій Ойкумені: від Багдаду до Кордови, від Ісландії до Єгипту, від Парижу до Єрусалиму. Кожна мова по-своєму коверкала слово "Київ". Але зберіглись назви, які не можуть розшифрувати історики. Гол...

Чи вірять українські біженці в Німеччині, Польщі та Чехії вірять у перемогу над Росією

вівторок, 14 травень 2024, 9:05

80% українських біженців, які нині мешкають у Німеччині, Польщі та Чехії, вірять, що у війні переможе України, з них повністю впевнені в цьому 40%. Джерело: результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного у квітні. Детал...